Karlík

08.05.2005

 

účastníci:

Anděl

Indurain

Jirka

Soused

Svorada

Šemík

Vlk

Vyhup

Zvary

 

 

Co nás čekalo: délka 7,1km, převýšení 186m, průměrné stoupání 2,5%

 

Komentáře účastníků:

 

 

Vyhup

Při vší skromnosti, nevyjet bednu asi bych se hanbou červenal. Bylo evidentní, že kvalita a špička závodníků nebyla tak početná, jak by se čekalo. Snad kvůli počasí, ale především pro mnoho jiných víkendových cykloakcí. Jenže zrovna medově jsem se v průběhu časovky necítil, což jsem si způsobil nekřesťansky udřenou jízdou na Karlík, kdy mne protivítr doslova bránil dostat se včas na místo startu. Těch 35 km se mi jevilo jako zkouška jízdy tunelem, na jehož konci někdo pustí obrovskej ventilátor, Věděl jsem, že na Karlíku mě forma nemůže potkat. Určitě ne taková, jako minulý týden při anabázi v Posázaví. Ale čtvrthodinka makačky se dá přetrpět. Spíše jsem nezáviděl bojovníkům v Brně, kteří se potýkali s vlivy májového podnebí okolo 6 hodin, a vzpomínal, jak asi musí být jim. Zpáteční cesta mi už nesedla vůbec. Ještě že mne svým ostrým tempem popoháněl k domovu, nemocemi prošpikovaný a zruinovaný Šemík. Jeho rychlost podle Vltavy okolo 42km/h by rozhodně neměla chybět v záznamech na zdravotní kartě. I Vlkovi se z toho udělalo všelijak a odběhl raději někam do křoví.....Co je tohle za virus ?!

 

 

Soused

Karlík je pro mě nepříjemnej závod. Ke všemu byl můj start poznamenanej zdravotníma problémama. Jednoduše sem se "prochrchlal" až do cíle, kde sem se málem pozvracel jak sem nemoch nabrat dech. Nakonec z toho nebyl až tak špatnej výsledek. A nejvíc mě potěšilo celkově třetí místo Šlapek a bedna Vyhupa - blahopřeju. Už si pomalu  na ty medailový umístění Šlapek začínám zvykat.

 

 

Šemík

Už od února se těším na Starobrno, ale čím víc se blíží tím víc zjišťuju že to nevyjde. Smutný pohled do peněženky a pak i nějakej vir zákeřnej co mě napadl po Břežanské Osmě, no prostě to nešlo. Myslel jsem že teda alespoň udělám radost rodině a udělám něco na chalupě ale další víkend bez kola, asi bych se zcvoknul. Ani moc dlouho jsem neváhal a v neděli ráno zavolal Sousedovi ať mě zaregistruje že na start Karlíku přijedu taky. Stejně je to nářez, devět Šlapek tady dalších šest na Starobrnu, nádhera, všude samá oranžová :-).

Z mé strany šlo ale spíše jen o účast, boj o cenné body jsem nechal zdravějším. Hned od startu jsem cítil že to není ono, nijak jsem to nelámal přes koleno a jel celkem v klídku. Taky tak na třetím kilometru mě minul soustředěný nad řidítky sehnutý Vyhup, já postupně sjel Andělu, Induraina, Svoradu i Zvaryho. No trochu mi zkazil náladu Vlk, už jsem myslel že mě nedojede a houby, přeletl kolem mě těsně před tunelem. To jeho tempo, fakt dobrý. Nakonec nám se Sousedem nadělil 3/4 minuty a to je sakra dost. Vyhup standardně bedna, no myslím že úspěšnej den ne... no a cesta domu taky paráda, pěkně jsem si máknul.

 

bVýsledky Šlapekb

Celkové výsledky z Karlíku

Celkové výsledky za rok 2005

µFotodokumentaceµ

Diskuze

 

6 Historie 6

2003     2004