Břežanská osma - časovka dvojic

23.04.2005

 

účastníci:

Adam - Vlk

Anděl - Honza

Bigmig - Soused

El Diablo - Igor

Gejza - Hynek

Kolíkáč - Šemík

 

 

Co nás čekalo: délka 37km, převýšení m

mapka

 

Komentáře účastníků:

 

 

Gejza

Prostě super. Musím říci, že letošní Břežanská 8 byl jeden z nejlepších závodů jaké jsem zatím odjel. Původně jsem si říkal, že zajet čas kolem 1h. 10-15 min by byla bomba. První kolo jsme dali za 31 min a dále díky Hynkovi, který nasadil úžasné tempo a posledních 5 km mne doslova táhl jsme se nakonec vešli pod 1h 5 min. Všechno vyšlo počasí bylo super a závěrečné pivko při vyhlašování vítězů v houfu šlapek chutnalo jako křen. Jen škoda, že nám nevyšla bedna. Jen ještě budu muset vylepšit ty sjezdy v těch dle Hynka, který vypadá, že cyklistice trošku rozumí prý ztrácím. No prostě mám pud sebezáchovy a nechci z dětí nadělat sirotky.

 

 

Igor

Vzhledem k tomu, že přímo s trati jsem jel do práci, ten můj report asi bude první. V našem případě (já a ED) vlastně šlo spíše o časovku jednotlivce (eLa) se zátěží vzadu (já). Hned po prvním průjezdu Velikou Vsí nám bylo jasno, že pečlivě vymyšlená strategie střídání je k ničemu, poněvadž prostě na ED nemám, a pak už šlo jen o to uviset mu za zády. Sice párkrát jsem ještě udělal trapný pokus se zařadit dopředu, ale to spíše ze slušnosti. Díky, Ele, choval si se maximálně férové, táhnul to, pořád si se soucitem otáčel, zda se neztrácím, uklidňoval a podporoval. Nakonec jsme se dostali na čas 1:08 (nebo něco málo pod to), což pro mne je vynikající výsledek. Díky, Pavle, ještě jednou. Budu muset ještě zatrénovat, třeba za rok to bude lepší..

 

 

Kolíkáč

Každou časovku dvojic jsem si zatím užil vždy parádně, letošní to byla v pořadí třetí v mé dosavadní „amatérské kariéře“ :-)). V roce 2003 s Adamem na Osmě, v roce 2004 s Honzou v Sojovicicích a letos se Šemíkem. Již před závodem se spekulovalo o případných dvojicích, nakonec to rozlouskl Adam, který si zamluvil Vlka a ke Gejzovi se přiřadil Hynek. My se Šemíkem jsme nějak vykrystalizovali v Kolodějích a potvrdili to i naše vyrovnané výsledky na letošních závodech. Věřil jsem, že pojedeme k průměru blížícímu se k 35km/hod., ale co se nakonec dělo na trati ... to byl nádherný zážitek. Šemík dřel jak kůň, perfektně spolupracoval a chyby jsme dělal já, když jsem málem 2x vylétl ze zatáčky v Předboji … Jeli jsme jako jeden dobře namazaný stroj, taktika zněla co nejvíce střídat, ať nikdo z nás „nevykysne“. Když jsme v první osmě uviděli před sebou Igora s Elem před Předbojem, nevěřil jsem vlastním očím, že jsme je tak rychle dohnali, hodně nás vyhecovali, když jsme je stahovali a pak jsme ještě dojeli za Dolínkem skvěle jedoucího Anděla s Honzou. Bohužel naše sebevědomí nahlodávali, některé dvojice, které se okolo nás přehnaly rychlostí blesku a zmizely v dáli. První osmu jsme měli za 0:31:24 a dřeli jsme dál.

Za Předbojem jsme v dáli uviděli Adama s Vlkem a zase nás pěkně popohnali, stále jsme jeli guma na gumu a využívali vždy toho druhého, krásně schováni v závětří. V posledním kopci už se jela „podlaha“, Šemík trpěl o trochu více jak já, ale odměnou mu byl závěrečný spurt do cíle, kde jsme nahnali drahocenné vteřinky.

Skvělá atmosféra ve společnosti Šlapek pokračovala i po závodě, kdy jsme si navzájem gratulovali a sdělovali svoje dojmy …

 

 

Soused

Krásný počasí, velká konkurence a já s BM nedobrovolně Kolíkáčem pasován do role favorita. Tak pro mě začal závod B8. Od startu do prvního kopce sem se cítil opravdu dobře a snad jsem BM i chvilku  táhnul. Ale první kopec vše změnil. Stálo mě to spoustu sil, abych BM nebrzdil. Dál sme se celkem pravidelně střídali a v kopcích mě BM vždycky vytáh. A takhle to šlo až do konce. Já sem jel podlahu a se svým výkonem sem spokojenej, ale cítím, že sem byl tím slabším článkem naší dvojice. Děkuju BM za jeho podporu a zkušenosti, které mě během závodu předal. Blahopřeju vítězům i všem zúčastněným šlapkám k jejich výkonům. Byl to opravdu báječný a zajímavý závod.

 

 

Šemík

Hlavně to Kolíkáčovi moc nekazit, to mi lítalo hlavou celý týden před časovkou. V pátek večer jsme si domluvili strategii, tempo 35km/h v prvním kole a zkusit udržet. Přeci jenom mít za sebou Bigmiga ze Sousedem vylučovalo jakékoli vyčkávání a šetření sil a my jsme jednoznačně chtěli vyhrát. Samotná jízda, to byl nářez, takhle jsem ještě nikdy žádný závod nejel. I během krátké časovky do kopce mi hlavou lítá spousta věcí a tentokrát ne, takhle soustředěný na výkon, zadní kolo Kolíkáče a silnici před sebou jsem ještě nebyl. Hned od startu jsme nasadili plánované tempo, přiznám se pro mě to bylo tempo maximální, tep stále kolem 180, rval jsem to co to šlo. K mému překvapení jsme celkem rychle dojeli El Diabla s Igorem, úžasný, pak Anděla s Honzou a nakonec i Vlka s Adamem. S Kolíkáčem se jelo opravdu parádně, střídali jsme úplně automaticky, domlouvali se minimálně. Jen občas jsme na sebe nadšeně řvali a povzbuzovali se, ujišťovali se navzájem že je všechno OK. Ke konci druhého kola jsem toho ale už začal mít tak akorát, po rovince to bylo pořád bez problému, ale to stoupání před cílem jsem Kolíkáče přestal stíhat, musel zvolnit a já si v duchu nadával jaká jsem sračka. Prostě jsem už nemohl. .... Nahoře jsem se za Kolíkáče zase pověsil a nabrali jsme tempo, že jsem nechápal. Tohle maximální nasazení v závěrečných metrech musím ještě okoukat. Nechápal jsem jak jsme to ještě mohli takhle rozjet. Fakt úžasný. Nezapomenutelný.

 

bVýsledky Šlapekb

Celkové výsledky z Břežan

Celkové výsledky v poháru CKKV

µFotodokumentaceµ

M Profil M

Diskuze

 

6 Historie 6

2003     2004