Hlásná - časovka do kopce

03.09.2005

 

účastníci:

Anděl

Beruška

Bigmig

Diablo

Hynault

Jirka

Kolíkáč

Laďka

Mates

Miki

Soused

Svorada

Šemík

Vlk

Vyhup

Zvary

 

doprovodný tým:

Pohl’s team Eliška a Jindříšek

Soused´s team Martina a Matěj

 

Co nás čekalo: délka 2,5km, převýšení 168m, průměrné stoupání 6,4%

 

Komentáře účastníků:

 

 

Bigmig

Jak mám ve zvyku se na každou časovku v rámci možností připravit, tak na Hlásnou se mi to letos bohužel vůbec nepodařilo. Když nepočítám jeden výjezd se Šemíkem po B-Švihu, tak jsem tento brdek letos vůbec neokusil. Spoléhal jsem tedy na znalosti z minulých ročníků.

Na start vyrážíme společně s Andělem  a setkáváme se s vinošlapáckým vláčkem na Kopanině. Kolíkáč, Vyhup, Vlk, Šemík  jedou Kopaninu nahoru a my se připojujeme. Idylku přerušuje Diablo registračními informacemi v místě závodu, čímž nám asi na 10 min blokuje Kolíkáče. Probíráme co se dá a příjemně nám ubíhá cesta na start.

Přijíždíme do Hlásný v 10.30 a mám co dělat připravit kola na start. Mezitím se zdravíme s ostatním Šlapkami a s novou posilou a přestupem roku Mikim. Ještě trochu protahuji nohy a jdeme na to. Přede mnou Miki a za mnou Vyhup. Hned na startu průser. Už delší dobu se nemůžu dokopat si vyměnit naprasklý kufr. Cvak a zabírám do prázdna. Škoda těch pár sekund, ale už se soustředím na jízdu. Nějak furt slyším neustále divné skřípaní a to mě děsí, že už je za mnou Vyhup. Neodvažuji se otočit, zato v poslední zatáčce před rovinkou vidím Mikiho. To mě povzbuzuje k vyššímu výkonu, ale nejde to tak snadno jak se zdá. Miki jede opravdu velmi dobře a po rovince se mi nedaří stáhnout vůbec nic. V druhé fázi stoupání se konečně začínám trochu prosazovat. Předjíždím Mikiho a poohlížím se po Kolíkáčovi, který je překvapivě taky na dohled. Zapomínám na Vyhupa za mnou a přidávám ještě na síle, ale je to hodně prudký, musím zpomalit. Je mi jasný že Kolíkáče nedojedu je už v cíli, ale ve hře je Beruška. Nejde to. Prohrávám imaginární souboj o 2s. Mezitím si uvědomuji, že jsem dojel do cíle aniž by mě Vyhup předjel. To se mi letos ještě nepovedlo. A hlavně se mi podařilo vylepšit čas z loňska, což je v silném větru taky dobré. Nakonec musím i 6. místo v Hobby hodnotit jako úspěch, přeci jen se sešla tady velká konkurence.

Loučíme se a společně s Vlkem, Šemíkem, Diablem, Mikim, Zvarym a Jirkou vyrážíme doprovodit Šemíka do Rakovníka. Cestou hledáme vhodnou hospodu na oběd. Po několika neúspěšných pokusech končíme v Berouně na náměstí. A tady pro jistotu končí i moje reportáž. Jdu spát J

 

 

Jirka

Nu, bylo to něco. Přijel jsem s čerstvým novým kolem s tím, že buď nedám šanci nikomu, nebo naopak všem. Byť jsem neskutečně dřel, nastala varianta druhá. To, že někteří nabízenou šanci nevyužili, je jejich věc. Hned po startu se mi jelo velmi špatně, ale první prudší část jsem ještě vyjel poměrně rychle. Když mně na rovinatém úseku předjel pozdější vítěz se znatelnou lehkostí, zatímco já jsem se nemohl dostat ze ztuhlosti a křečovitosti, bylo jasné, že to dobré nebude. Poté, co jsem nebyl schopen se srovnat ani na úseku po prudké pravé, který mi tradičně vyhovuje nejvíc, věděl jsem, že jsem ztracen. V závěru jsem již jen toužebně vyhlížel cíl. To, že jsem si musel dost dávat, jsem si ověřil na zpáteční cestě, kdy jsem jel s Hynkem a Diablem a nebyl jsem schopen otočit nohama a uvisel jsem jim jen s největšími obtížemi. Velmi gratuluji Bigmigovi. Opravdu pěkný výkon. O Vyhupovi a Hance ani nehovořím, tam je to jasné, i když předpokládám, že Hanka také spokojena nebude. Uznání ale patří všem, kteří tuto dřinu podstoupili. Simona byla tentokrát v pohodě (po RadotínuII mi dost nadávala, co ji tahám někam, kde nemá rovnocenné soupeře).

 

bVýsledky Šlapekb

Celkové výsledky z Hlásné

Celkové výsledky za rok 2005

µFotodokumentaceµ

Diskuze

 

6 Historie 6

2003    2004