Časovka do kopce - Hlásná Třebáň 2003 – silnice

28.09.2003

 

účastníci:

Hrubeš Petr - Bigmig

Kolář Adam

Mareš Jan - Honza

Sýkora Robert - Kolíkáč

 

doprovodný tým:

Hrubešová Anděla se syny Františkem a Jéňou

Pardonová Blanka s vnukem Danem

Sýkorová Kateřina s dcerou Veronikou

Sýkorová Olga

 

 

Co nás čekalo:

délka 2,5km, převýšení 158m, průměrné stoupání 6,4%

 

Přípravy

 

Početný ...

.... doprovodný team

Honza ...

... ukrajuje ...

... první metry

 

Kolíkáč ...

... v zatáčce

Adam ...

... v serpentině

Bigmig

Tisková ...

... konference

Pamětní čepka

Po tiskovce

 

Hlasna ocima Bigmiga

Silne medialne sledovana casovka mela hned od pocatku ten spravny soutezni nadech. Cely tyden letali na diskusi nejrůznejsi prognozy pred zavodem a taktiky, jak sestavit startovni listinu. Navic to vypadalo, ze zacal hon na Bigmiga. Kazda slapka se chtela vytahnout. Je to tak. Jelo se totiz o neuveritelnych 20 bodů, coz jestli se nemylim je zatim maximum. Predpoklada se totiz, ze zde kazdy dojede, nebot Adama mohl vyradit snad jen defekt.

Ten ho teda nakonec malem vyradil, kdyz si prefouknul dusi u zadniho kola tak, ze mu temer koukala ven, ale vcas to dokazal opravit a byl jako my ostatni pripraven na startu. Startovni cisla totiz Honza takticky zajistil hned jak jsme prijeli, takze jsme se dostali tentokrat na radu uz po 4 minutach a odpadlo tedy nervy drasajici cekani na start pro nas a pro obecenstvo. Snad jen od Hujerů tam bylo vic lidi.

Jeste jsme dali kratsi rozjezd na zahrati a pak uz to zacalo. Pred startem jsem mel problemy s dehydrataci, protoze můj doprovodny kocarek kamsi poodjel a ja jsem musel vyuzit kysele obcerstveni KPO. To nebylo bohuzel stastne reseni, protoze prvni půlku trati to ze me lezlo, jak se dalo. Mel jsem taky mnohem tezsi nohy, nez jsem zvykli, ale sezona je dlouha a narocna. Navic vidina zisku zarijoveho Grand Slamu (vitezstvi v maratonu, v casovce, v zavode a ve sprintu) me hnala dopredu. To bude pristi rok tezke obhajit.

V druhe casti kopce se to jiz zacalo zlepsovat a ja citil, ze jsem to zase ja. Kdyz jsem predjel Honzu, prekvapilo me, ze vidim i Adama. Ten zda se nejel v takove forme jako v Revnicich. Kolikac mel na me moc velky naskok, takze jsem ho ani nezahlidl. To uz jsem to ale roztacel a v zaverecnych 100m jsem dokonce zaspurtoval. Poprve jsem poznal, co to je jet na krev. Nastesti jsem ji pote neplival, ale rozdejchavani nebylo tak hladke jako vzdycky. Kolikac mel z nas asi nejlepsi formu. Presto jsem rad, ze me neverejne predsevzeti videt v cili na prvnim miste displeje sedmicku se podarilo.

Posledni casovka se jede v Zadni Kopanine, coz je na start cca 7 km od Reporyji. Predpokladam, ze zakladni tabor udelame u nas a pojedeme se na zahrati zaregistrovat spolecne. Po absolvovani casovky se uz ani nemusime vracet na start, ale můzeme se jen prekulit na druhou stranu domů. Obed zaridim u pani domaci (Andelka), pripadne můzeme jit do restaurace.

 

Rozjezdy ...

 

... pro hvězdy

Kolíkáč

Adam sjíždí Honzu

Adam

Honza

 

Vítězný ...

... Bigmig

Návraty ...

... od cíle ...

... dolů ...

 

... ke startu

Team

Čekaní ...

... na kachny

Ratolesti

Maminky

 

Kolíkáč poznamenal:

Ztratil jsem asi pár sekund na nepříliš rychlem startu, kdyz jsem dojel Honzu tak jsem taky trochu povolil, na nasledujici pozvolnejsi pasaz mezi orechy mě ale vyhecoval fandici doprovodny team, v prvnich serpentinach jsem toho začínal mít již dost, ohlížel jsem se, viděl jsem Honzu s Adamem a tak jsem stoupal vzhůru k cíli. Na značce 200m jsem udělal další chybu, že jsem si přehodil na těžší převod s vidinou toho, jak to rozspurtuji, ale bohužel dechu už moc nebylo a musel jsem jít zase na lehčí převod. Za cílovou metou jsem to dost rozdejchával a jak jsem uviděl Bigmiga, bylo mi jasné, kdo je vítěz......Adam přijel za ním a seknul s sebou do příkopu, Honza dojel v pohodě za chvíli...

Vrcholem dne ale byla báječná tiskovka v restauraci, kde jsme se pořádně nadlábli (většina si dala kachnu), děti si pohráli a pak ještě se pobavili Bigmigovi, protože jim malej Jéňa nasypal šutry za poklici kola u auta ...

 

¹Video s cílovými rozhovory ve formátu *.wmv (velikost 470 kB)¹

 

Jak jsme dopadli …

 

 

 

 

celkové

pořadí

startovní číslo

příjmení a jméno

r.č.

kategorie

pořadí v kategorii

pořadí ve Šlapkách

čas (hod.)

délka (km)

průměr (km/hod)

53

12

HRUBEŠ Petr

72

HOBBY

17

1

(20b.)

00:07:46

2,5

19,60

64

10

SÝKORA Robert

72

HOBBY

23

2

(15b.)

00:08:08

2,5

18,50

71

11

KOLÁŘ Adam

79

HOBBY

26

3

(10b.)

00:08:29

2,5

17,70

96

9

MAREŠ Jan

43

M 50+

12

4

(5b.)

00:11:13

2,5

13,40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… a pro srovnání nejlepší a nejhorší v kategoriích

 

 

 

8

27

Vejvoda Josef

 

HOBBY

1

 

00:06:36

2,5

22,70

87

62

Hadač Jiří

 

HOBBY

22

 

00:09:36

2,5

15,60

25

60

Burgr Josef

 

M 50+

1

 

00:07:06

2,5

21,10

99

159

Kouřimský Karel

 

M 50+

13

 

00:13:23

2,5

11,20

 

Celkové výsledky