Chýně

09.04.2005

 

účastníci:

Anděl

Bigmig

Gejza

Honza

Indurain

Jestřáb

Jirka

Kolíkáč

Laďka

Soused

Šemík

Zvary

 

doprovodný tým:

El Diablo

Podbrdy

 

Co nás čekalo: délka 10km, převýšení m

mapka

 

Komentáře účastníků:

 

 

Bigmig

Letošní první závod sezóny byl ve znamení zimy a nepříjemného deště. Přijeli jsme s Andělem, Sousedem a Indurainem na kolech a už při cestě jsme promokli. Po registraci jsme si jeli ještě vyzkoušet okruh, ale v té chvíli se spustil prudký liják a poslední suché věci na nás padly.

To byl jeden ze zásadních momentů, kdy jsme pak promrzlí čekali ještě hodinu na start. Teplo místní restaurace nám už moc nepomohlo. Prokřehlí jdeme na to.

Už od startu mi bylo jasné, že to nebude žádná sláva. Jen pomalu jsem se rozhejbával a všudypřítomná voda a pak i vítr srážel výkon dolů. Po prvním zoufalém okruhu jsem konečně chytnul rytmus a raději jsem se soustředil na dojetí, než na nějakou riskantnější jízdu. Nejlépe mi vyšlo kolo třetí, to už jsem byl i trochu zahřátý, ale ztráta z prvního kola byla příliš vysoká. Velkou pochvalu zaslouží určitě doprovodný tým v čele s El Diablem , který zajistil v cíli čaj a trochu tak vylepšil zmrzlou náladu.

Dlouhé čekání na vyhlášení výsledků pak bylo odměněno prvním místem Anděla a druhým Laďky, takže nakonec byla doma radost ze zlaté medaile.

 

 

Kolíkáč

Po rozhodnutí zvládnout celý časovkářský víkend jsem vyrazil společně se Šemíkem autem na start do Chýně. Počasí nám bohužel nepřálo, ale účast Šlapek mě nadchla, nový členové se chtěli předvést v nejlepším světle, takže atmosféra byla báječná.

Samotný závod se mě osobně vůbec nevyvedl, nemohl jsme se pořádně dostat do tempa, stále mi scházel někdo přede mnou, kterého bych se mohl chytit, do toho foukal vítr a namoklá silnice mi taky nepřidala. V dáli jsem viděl Souseda, ale vůbec jsem neměl v sobě morální, ale ani fyzickou sílu ho dojet … na to, co měl natrénováno v této sezóně jel velmi dobře … v cíli mě potěšil čaj od El Diabla ... díky

Skvělým zakončením bylo vyhlášení výsledků, kde na bedně stanuly dvě naše ženy, obzvlášť pro Laďku to musel být zážitek ... první závod v životě a hned druhé místo.

Po zveřejnění výsledků, jsem zjistil, že mě dostal i Šemík, kterému tímto gratuluji, za svou zimní houževnatost si to určitě zaslouží.

 

 

Soused

Na tento závod jsem jel bez nějakých větších ambicí. Byla to moje  první časovka v životě a bylo z toho zatím nejlepší umístění mé  cyklistické kariéry. Vůbec sem nevěděl jak mám jet, ale věřil sem tomu, že takovou krátkou vzdálenost ujedu nadoraz od začátku do konce. A tak sem to hned od startu napálil a jel co to dalo. Přiznám, že sem měl štěstí, protože mě v posledním kole začalo tak píchat v boku a nemoch sem popadnout dech, že bych už další kolo snad ani nedojel. Nejvíc se mě na tom celém tom závodě líbila hojná účast šlapek, i přes tak mizerný počasí. Zase sem si utvrdil pocit, že Šlapky sou ten správnej klub pro správný blázny :) Jo málem bych  zapomněl na ženský medaile. Blahopřeju holky!!!

 

 

Šemík

Dva dny před Chýní jsem studoval loňské časy. Vlastně jsem nikdy nejel na čas takhle krátkou rovinatou trať a vůbec jsem netušil co můžu zajet. Šel jsem do toho povzbuzen dobrým výsledkem na Prvním šlápnutí, říkal jsem si, že bych mohl jet kolo tak 5:30. No jo ale to počasí. Dorazili jsme na start s Kolíkáčem autem a tak ve snaze rozhýbat svaly objel jsem si jedno kolo. Jedinej efekt který to mělo že jsem pak hodinu čekal promočený, v tretrách mi čvachtalo, zima děsná. Ale pořád jsem si věřil, že něco zajedu. Ještě před vlastním startem jsem se trochu projel a pak hurá na to, no moc hurá to nebylo. Měl jsem pocit, že dřu jako blázen a nohy ne a ne nabrat správný rytmus. Úplný utrpení. První kolo za 6, druhý kolo za 6 a třetí samozřejmě jak jinak, taky za 6. Navíc většinu třetího kola jsem měl na dohled Bigmiga a i přes dost velkou snahu se mi ho nepodařilo dojet. Ale za Bigmigem se vlastně loni honili lepší a dopadli stejně. Takže nic hroznýho ne....a výsledek naprostá spokojenost. Kolíkáči sakra dostal jsem tě !!!!!

 

bVýsledky Šlapekb

Celkové výsledky z Chýně

Celkové výsledky v poháru CKKV

µFotodokumentaceµ

M Profil M

Diskuze

ąVideo – bedna vel. 320kBą