Lacman Look Vysočina Road

10.08.2002

 

účastníci:

Hrubeš Petr - Bigmig

Kocián Martin - Svorada

 

Co nás čekalo: mapa

délka 136 km, převýšení 1 780 m

délka 215 km, převýšení 2 920 m

 

Komentáře účastníků:

Bigmig

Druhý maratón v životě byl pro mě takovou fackou a dodnes si z něj beru ponaučení. Měl jsem před závodem dost velký voči. Dost jsem si troufal na dlouhou trasu, ale neměl jsem tolik najeto ani forma nebyla ideální. Týden před závodem jsem místo odpočinku čundroval po Železných horách a přípravu jsem dost podcenil. Chiappucci tentokrát správně uznal, že nic nenajezdil a že by nebylo dobře pokoušet osud, tak raději nejel vůbec. Svorada měl formu docela solidní a závod se mu myslím vydařil.

Od startu jsem hned začal závodit s čelem a to bylo první špatné rozhodnutí. Po několika kilometrech jsem zjisti, že nemám šanci udržet toto vysoké tempo a snažil jsem se chytit některé skupiny, ale nebyl jsem schopen se jí většinou udržet. Propadal jsem se tedy polem hlouběji a hlouběji až jsem se malé skupinky udržel. V rovinatých úsecích jsem jakž takž držel krok, ale přišli Barovice a nestačil jsem se divit. Najednou to nejelo jako loni a trápil jsem se. Paradoxně jsem hodně získával ve sjezdech a ztrácel v kopcích, což naznačovalo, že u mě není něco pořádku. Jakž takž jsem zvládl Kaménku a pak přišlo dlouhé stoupání do Seče z Třemošnice a tam mi všichni ujeli. Bufet byl až na Krásném a tak jsem musel jet sám. Před stoupáním se mi podařilo skupinku dojet, ale to jsem ji viděl naposledy.

Počasí pro mě nebylo taky ideální, protože foukal dost silný a studený vítr, který ubíral hodně sil. Nebylo horko, ale potil jsem se příšerně. Chvílemi mi byla dokonce i zima a Měl jsem ještě před Krásným chuť jet dlouhou, ale toto stoupání mě utavilo a ani bufet nepřidal na síle. V rovinkách na Ležáky jsem se celkem rozjel a chvíli to vypadalo, že to půjde, ale stoupání na Holetíny mi sebralo všechny chutě se dál smažit ve vlastní šťávě a na Bufetu v Hlinsku jsem definitivně odbočil doprava na Hamry a Studnici do Ždírce.

No, ročník 2002 hodnotím jako obzvlášť nevydařený, ale chybami se člověk učí. Na ročník 2003 jsem se proto připravil již mnohem lépe a nic jsem nepodcenil. Odtud se začala psát moje historie ve Šlapkách.

 

Výsledky:

Pořadí na trase 136 km - absolvovalo  66 účastníků

Start.číslo

Jméno

Bydliště

Stát

Klub

Čas

Ztráta

Pořadí

302

Hrubeš Petr

Praha 5 Řeporyje

ČR

ne

5:27:45

1:29:43

53

260

Kocian Martin

Praha 4

ČR

ne

6:08:58

2:10:56

64