Radotín II

12.06.2005

 

účastníci:

Adam

Anděl

Bigmig

David Diablito

El Diablo

Fajglson

Honza

Hynault

Igor

Jirka

Kolíkáč

Laďka

Simona

Soused

Svorada

Šemík

Vlk

 

doprovodný tým:

El Diablo‘s team La Zorra

Kolikac’s team Káťa s dcerou Veronikou

Bigmig’s team Jéňa a František

Pohl’s team Eliška a Jindříšek

 

Co nás čekalo: délka 2,2km, převýšení 111m, průměrné stoupání 5%

 

Komentáře účastníků:

 

 

Bigmig

Nová trať časovek Radotín II přezdívaná Monaco mě nakonec nadchla, i když jsem se těšil na Loděnici. Zlákala téměř každou Šlapku, která má kolo. 18 členů na závodě, to tu ještě nebylo, zvlášť když ostatní teamy byly schopny postavit maximálně 6 členů.

Protože nemáme žádné hlídání bereme s sebou na časovku děti. Těch se pak sejde větší počet, takže mají o zábavu postaráno a my se můžeme soustředit na závod. Já jedu autem a vezu svoje kolo a děti, Anděl jede se Sousedem aby se trochu rozjela a pak se prohodíme. Registrace nebyla jednoduchá, protože jsem zaregistroval téměř jen polovinu členů a druhá půlka se mezitím začala nečekaně trousit. Nakonec jsme byli rozstrkáni po celém poli, ale to se při takovém počtu asi nedá ani zvládnout.

V týdnu jsem na trati několikrát potrénoval a snažil se najít optimální převody a styl jízdy. Nebylo to vůbec jednoduché. Samá křižovatka, kostky a občas ucpané cesty náklaďáky nebo motorkami. Nakonec mě ve středu nepřímo utvrdil Kolíkač, že jediná možná taktika je to pálit od začátku hlava nehlava a to jsem taky udělal.

Jsem jel co to dá, a překvapilo mě, že poměrně brzy vidím před sebou Kolíkáče. Snažil jsem se neztratit kontakt a i když přišly některé svízelné chvíle, typu nákladní auto umývané v kopci  zabírající skoro 2/3 silnice, se mi dařilo náskok udržovat.. Před nájezdem do závěrečného prudkého stoupání předjíždím Igora a pak už vidím jen boj Kolíkáče a Anděla s kostkami. Kostky se mi podařilo vyjet na stojáka na jeden zátah, jak jsem tajně doufal a rozdejchal jsem trochu úvodní spurt. Dokonce vnímám i povzbuzování našich dětí a natáčející Katku závod na video. Pak už je závěrečný asfaltový spurt. Kolíkáč jede stále 15s přede mnou a Anděl nakonec asi o 2m odolal mému náporu. Byla to paráda. Rozkejcháváme to všichni jak se dá. Po delší přestávce se vracíme k místu prezentace a čekáme na výsledky. Na bednu to tentokrát nebylo, ale 3 čtvrtá místa jsou myslím také velký úspěch.

 

 

Fajglson

Mé dojmy z časovky: 

K účasti na této časovce do kopce me premluvil "Svorada". Predtím jsem nikdy zádný závod na kole nejel Má puvodní sportovní "profese" je atletika (discipliny : sprinty, dálka), takze se sportovním výkonem trvajícím více nez  cca 25 sekund mám zatím trochu problém. Závod jsem jel na horském kole, protoze pri své soucasné výkonnosti bych na silnicním kole mel velké problémy se záverecným 14% stoupáním. Taktiku jsem zvolil naprosto opacnou nez "Bigmig", tj. jet zacátek volne, aby mi zbyly síly na záverecný stoupák. Avsak kdyz jsem pod nej prijel, tak uz mi moc sil stejne nezustalo. Nahoru jsem vyjel z posledních sil a ze je cíl jsem zjistil az kdyz jsem jím projel (myslel jsem ze bude az nahore na kopci). Jel jsem totiz poprvé s cyklistickou prilbou, kterou jsem dole spatne utáhl, takze v záverecném stoupání na kostkách mi spadla moc do cela a já videl pred sebe na vzdálenost jen cca 10m.

 

 

Kolíkáč

Byla to paráda, 18-ti hlavý dav Šlapek na startu, to se prostě nedá zapomenut.

K mé mu výkonu se raději nechci vyjadřovat, nebylo to nic slavného, bohužel už se nepodařilo navázat na šťastný úspěch z Třebotovky, ty 14% kostky to není nic pro mě, mám raději pozvolnější stoupání. Ale gratulace Bigmigovi, který se zlepšil oproti tréninku o více jak minutu, Jirka Pohl na MTB mě taky dorazil svým skvělým časem a i na ostatních Šlapkách byla vidět spokojenost, že jsme se zase sešli a společně si zazávodili.

 

bVýsledky Šlapekb

Celkové výsledky z Radotína

Celkové výsledky za rok 2005

µFotodokumentaceµ

ąVideoą

Diskuze

 

6 Historie 6

Premiéra 2005