Reporty z tréninků

rok 2004

 

 

Adam | 01.01.2004  17:48

Já jsem vyrazil z Vinohrad na Prosek a pak na Holešovice přes Ďáblice. Pak už jsem to vzal metrem. Najel jsem 18,5km. Average 19. Nemusí pršet stačí když kape.Jestli bude přijatelné počasí,těším se na jízdu se Šemíkem a dalšími zimními nezmary. Zdar

 

 

Šemík | 01.01.2004  16:43

Vyrazil jsem s Matějem z Modřan. Počasí celkem šlo, najeli jsme 61,8km v klidném, skoro bych řekl novoročním tempu (avg 21,5 km/h). Mimochodem výjezd z Modřan na Točnou krásnou silničkou uprostřed zasněžené přírody. Prostě nádhera. Po příjezdu domu zjišťuji, že Adam vyrazil také, o něco později a sám. Škoda, příště to musíme lépe domluvit.

 

 

Adam | 04.01.2004  12:01

Tak nakonec jsem přeci jen dorazil na sraz a vyjel z Vinohradské z Kolíkáčem a Šemíkem. Jelo se hezky,ale zima byla,na kolo určitě vhodné počasí není.To byl také jeden z důvodů,proč jsem se na Ořechu,asi po 23km jízdy odpojil a sjel jsem to přas Řeporyje na metro Luka. Bohatě mi to stačilo,byl jsem už solidně mokrý. Kolíkáč se Šemíkem dále pokračovali do Berouna za Zvarym. Já jezdím jen lehce pro kondici,naké dlouhé etapy(nad 50 km)jezdit moc nebudu.Proto uvažuji jezdit sám za sebe a Vás bych dále jen povzbuzoval jako doprovodný tým,dostanuli se na ňáky ten závod. Já jezdím na kole pro zábavu,jak a kdy se mi chce. Nejsem profesionál a kolo beru jen jako dobré využití volného času. Já už jsem stihl vytřít celý byt,ještě pojedu nakupovat babičče,do toho mám ještě psa (německého ovčáka). Zkrátka život je krátký na to,abych věnoval nejvíce času kolu i když chápu ty,co ten čas tomu věnují,mají jiné cíle a tak to má v životě být. Každý ať si najde to svoje a podle svého uvážení se tomu věnuje, buď více či méně,ale hlavně s radostí.

To Vám všem přeje Adam.

 

 

Kolikac | 04.01.2004  16:04

Kdo nezažil neuvěří....

Vyrážím společně se Šemíkem a Adamem z Vinohrad, Adam ztrácí na Strakonické šálu, nereaguje na naše prosby: "...pojeď dohromady, budeme střídat" a tak za Zmrzlíkem se odpojuje, dále již jen ve dvojce po silnicích ala sjezdovka jedeme přes Kuchař, Mořinu do Srbska za Zvarym. Uježděný sníh je pokryt ledovým příkrovem, místy posypaným škvárou, takže sjezdy jsou opravdovou lahůdkou, zvláště ten do Hlásné - nahoru to jezdim rychleji:-))). Setkání se Zvarym a poté již po prosolených silnicích zvyšujeme průměr, romantický výjezd na Točnou, osvěžující pivko a rychle domů do vany. Po obídku je mi blaženě... Najeto 97,5km, průměr 21,27km/hod.

 

 

zvary | 04.01.2004  17:19

Byl to jeden z nezapomenutelných zážitků, zhruba 60 % trasy jsem jel ve smyku a ze všeho nejvíce mě bolely ruce od věčného brždění z kopce. Jak jsem se od Vás oddělil, tak jsem se vrátil do Srbska a lupnul jsem si ještě ty dva kopce přes Hostím, které byly fakticky "lahůdkový". Každopádně celkově jsem nadšen, zejména, že jsem opět vytáhl kolo. Budu si muset akorát koupit nové brýle, které při dnešní vyjíždce ukončily svůj krátký život a praskly - pohřbil jsem je odhozením při stoupání do vesnice "Rovina" (to jenom kdyby o ně měl někdo zájem). Celkově jsem najel 40 km, je to sice slabé, ale jsem spokojen.

 

 

Bigmig | 19.01.2004  10:37

Zdar Slapky, tak jsem se rozhodl po nejake dobe zase rozhejbat diskuzi. Byl jsem s rodinou v sobotu v plaveckem bazenu Lagoon v Letnanech. I kdyz me predem na informacich upozornovali, ze nejlepe je prijet mezi 12.00 a 15.00, kdy je bazen skoro prazdny, tak jsme se samozrejme prikodrcali ve tri. Parkoviste bylo narvane k prasknuti, ale tri kolecka to zpravili. Uz od pohledu nebylo ani tak narvano v bazenu, jako vsude kolem. Dostali jsme na ruku identifikacni barevne stitky, zaplatili a uz jsme se valili uzkou chodbickou do saten. Byl to docela problem najit prazdnou kabinku a skrinku, ale zvladli jsme to. Ve vatacich se v ni ale nedalo otocit. Deti nastesti byly v pohode. Jena by sel plavat rovnou v bunde a botech, takze ho docela prekvapilo, ze se ma jeste sprchovat a prevlikat do plavek. Ve sprse nastesti nebylo k hnuti, tak jsem ho s tim mytim ani moc netrapil. Konecne jsme se dostali k bazenu. Tedy k bazenu. Detsky bazenek byl narvan lezicimi rodici ohrivajici se v teple vode a deti se tam uz moc nevesli. Zajeli jsme radeji do vyrivky, kde sice deti nestacili na dno, ale delali zase takovy bordel, ze milenecke pary radeji edesly jinam a uvolnili nam taky trochu prostoru. Treti bazenek s ruznymi tryskami byl sice studenejsi, ale naprosto nam vyhovoval. Maly Frantisek zde alespon prestal brecet. To Jena s Andelko uz slapaly schody na tobogan. 20sec. intervaly mezi jednotlivymi sjezdy se ukazaly nedostacujici, protoze pani pred nima jen sedela a prakticky stala v tunelu, a Jena ji v dolnim bazenku skocil rovnou na zada. I to se muze stat. My jsme se s Frantiskem rochnili ve fontane a tam se nemuze nic stat. Nakonec jsme se shodli, ze to byla docela parada. Nemuseli jsme totiz sledovat cas, protoze nas plavcici neustale kontrolovali a kdo mel limit vycerpany mazal z vody ven. Nasledovala uz jen psychicky narocna pasaz myti oblekani prebalovani obouvani atd, ale kdyz clovek vi, ze nehoni cas. Je to dobry. A vo tom to je.

 

 

Soused | 26.01.2004  10:56

Tak to já se v sobotu zařídil podle hesla - Neexistuje špatný počasí, je jen špatně oblečenej cyklista - a vyjel sem. 5 vrstev dole, 6 nahoře, 2 rukavice, 2 ponožky, šátek, čepice, návleky...po půl hodině jízdy sem se nenapil, pití zmrzlo na kost :)). Dal jsem si 21 lehkých km, musel jsem hledat silnice, kde nebyl led a pak se vrátil na domů ma grog. Cestou domů jsem potkal rodinku Bigmigů jak se vracejí ze sáňkování. Představte, že si našli za barákem soukromej kopec :))) , aby je nikdo nerušil. Mějte se všichni pěkně Soused

 

 

Soused | 02.02.2004  11:21

Já byl na kole v sobotu (20km) i neděli (30 km). Dal jsem si jako Šemík Třebotov, ale vyjel jsem ho jen díky vůli (a horskýmu převodu) a myslel sem si, že si nahoře odpočinu. Chyba! Na tý rovince než se dojdede do Třebotova foukal takovej protivítr, že jsem jel průměrem 11km/h....ale bylo to moc fajn, už bylo cejtit jaro ve vzduchu :) :)

 

 

Soused | 09.02.2004  10:11

Náš sobotní trénink, byl ve znamení radostné události. Stal se jím křest nové, tuším historicky první šlapky ženského rodu. Při rozhovoru s Andělou před jízdou jsem se dozvěděl, že Bigmig naplánoval Třebotovku. V duchu si říkám, ta to přeci nemůže vyjet, v půlce se otočíme a pojdeme domů. Má předtucha se ovšem zdaleka nesplnila - Anděl je žena stroj! Už v Radotíně si podle rady svého zkušeného manžela přehodila, (nechala si jeden převod k dobru) a zakousla se (a jak jinak stále v sedle) zamířila vzhůru. Po 25 minutách mýjíme ceduli Třebotov. Gratuluji k výkonu Anděli!!! A teď z jiného soudku. Pro zvýšení motivace jsem v pátek určil základní letošní čas pro Kopaninu - zajel jsem ji za 15.15, takže kdo má letos lepší, ať se chlubí a kdo nemá ať se snaží :)) Hezký den všem Soused 

 

 

Soused | 16.02.2004  08:34

Tak sem v neděli ráno zkusil tu časovku na točný. Opravdu moc pěkná trať. To zázemí na startu (hospůdka, ze zahrádkou) svádí k pořádání závodů,kde i doprovod s kočárky může v poklidu přečkat.Snad jsem to jel zprávně: od tý hospůdky údolím dolů k mostu, pak doprava nohoru na horizontu zase doprava do serpetným až na kruháč, přez něj vjet lehce do prava a pak krátkej sjezd do cíle. Měl sem v nohách 25km v terénu, ale přesto sem si to změřil: čas 15.16. Jinak sem byl vyjel v sobotu i neděli (30 a 55). Ji mě těší, že stále vedu na kopanině :)))

 

 

Kolikac | 21.02.2004  21:45

Pocasi slibovalo na sobotu slunecny den, ale vetrny a to se potvrdilo. Vyrazil jsem se Semikem rano z Vinohradske a ze zkusime tradicni sraz cyklistu u zeleznicniho mostu na Smichove. Prijeli jsme tesne pred 9,00hod. a neverili vlastnim ocim, skupina asi 15 lidi se neustale rozrustala .... Volame Matesovi at je pripraven na Zbraslavi a asi 40-ti hlavy peleton se dava do pohybu a ve dvoustupech to palime po Strakonicke smer Stechovice. Neustale se k nam z bocnich ulic pridavaji dalsi, pod Zbraslavskym mostem nas ocekava dalsi pocetna skupina, ale bohuzel bez Matese. Jede se kolem 30km/hod., na čele se strida, chvili to tahneme i se Semikem, odstupujeme a pak se asi 10min. propadame cca 60-ti hlavym peletonem na konec, za nami jede dalsi peleton a to z aut :-) - je to bomba.

Ve Stechovicich se to rozdvojuje, jedna skupina jede na Hradistko, druha - ve ktere jsme i my - Stechovicakem smer Slapy. Bohuzel kopec peleton znacne trha a nasledujici sjezd se jede jako o zivot a tak na hrazi Slapske prehrady z duvodu telefonatu Semika z Matesem zustavame osamoceni... V poklidnem tempu pokracujeme pres Rabyni, Krnany a pres Hradistko padame zase do Stechovic, podel vody do Davle - dole pivko, nahore bufet u kolegy Semika z prace a hura pres Cisovice do Revnic, kde nas jiz ocekava Honza s Matesem. Hlad nas zene do Srbska, kde se kralovsky prezirame a se Semikem davame jeste s naslaplym Honzou Bubovice, Vysoky Ujezd, Orech, Kopaninu, Radotin a Jecnou domu....Diky Honzo, ze si nas dotahl domu !! Mates jede podel vody svymi „zkratkami“....

A co tachometr ? Ja jsem natocil 149km, prumerem 23,20km/hod. A jak rika Semik - byla to HUSTOTRASA, ale v Ankete 2003 ma plan pro tuto sezonu :“ Přestanu to jen tak šmrdlat a pořádně do toho šlápnu.“ Tak se do toho hned v unoru pekne obul :-)

Vsem Slapkam doporucuji, jestli budete zase nekdy vyrazet na trenink, pripojte se k poradnemu baliku, ktery kazdou SO a NE vyrazi od zeleznicniho mostu na Smichove (cca 9,10hod.) a jede po Strakonicke a pote okolo Vltavy do Stechovic. Priblizne casy prujezdu - Chuchle 9,15hod. pro Reporyjaky, Zbraslav 9,20hod. (je tam trochu rezerva). Najedete jako nic 30km, a pak se snazte udrzet v nejake skupince - to je trenink, to je sbirani zkusenosti. „Smrdlat“ to nekde osamoceni je o nicem...

A jeste jedna poznamka: Vyrazet bez jidla v tomto pocasi je sebevrazda, jist az kdyz mam hlad je uz pozde, je potreba prubezne doplnovat energii. Ja jsem se cpal rozinkama, tycinkama, hroznovym cukrem, v hospode jsem se prezral, dal 2 piva a verim, ze diky tomu na me nejaka vetsi krize nevlezla. Me totiz neskutecnym zpusobem vyucil minuly rok - viz. http://www.volny.cz/sanon44/krize_01_03.htm

PS: Omlouvam se vsem, kterych jsem se nejakym zpusobem dotknul, nechci delat nejakeho velkeho chytraka :-)

 

 

bigmig | 24.02.2004  08:06

Koukam, ze jste v sobotu nezahaleli. Ja jsem taky vyjel, ale litoval jsem toho. Takova klendra. To slunce co svitilo, ale nehralo, me pekne oklamalo. Navic ledovej vitr. Byl jsem letos teprve podruhe v terenu, tak asi jeste nejsem ofoukany. Nicmene jsem si dal Trebotovku a konecne jsem ji taky zmeril, abych mel vubec nejakej zakladni cas. Pak jsem jeste zvladnul novou vrcharskou trasu. Cernosice - rest. Slanka, Solopysky, Roblin az k hlavni silnici Morina - Kuchar 8km stoupani. Mel jsem toho plne zuby. Celkem jsem dal 45km a 22km/h. Pripoustim, ze to bylo jen o vuli.

 

 

Šemík | 01.03.2004  14:02

To snad není možné, celou zimu prosáňkuje a na Třebotovce zajíždí bezkonkurenčně nejlepší časy. Samozřejmě gratuluju. Jinak mě se to počasí na nějaké rychlé ježdění moc nezamlouvalo. Vyrazil jsem s Matesem od mostu a v klídku najel 125KM. Nádherné kopečky, kolem Vltavy, Sázavy, Berounky pohodové tempo pod 23KM/H, nádhera. Jinak v neděli jsem ještě vyrazil do Neratovic za kámoškou a naprosto nedoporučuju, po hnusnější silnici jsem snad ještě nejel. Ještě, že jsem tam trošku popil a nechal se zpátky odvézt autem i s kolem. 

 

 

bigmig | 02.03.2004  09:19

Tak je pravda, ze v sobotu bylo idealni pocasi, ktere se nemusi v dubnu opakovat. Po Trebotovce jsem se projel s Honzou po Kucharsko - Oresske magistrale a dostal jsem pekne nafrak. Jen s vypetim sil jsem udrzel tempo a to jsem se skoro furt vezl. Takze casovku zvladnu, ale na nic delsiho to zatim neni. snad bude pocasi v breznu lepsi. Neratovicko mam dost projety. Je to o vedlejsich silnicich.

 

 

Šemík | 02.03.2004  10:42

Ještě jeden pokus. Ten most má pouze samé pozitiva. Možná proto se tam opět sešlo cca 50 cyklistů. Dokonce i Mates, zvyklý na ty své lesní cesty kolem Berounky a na trekingu se skoro celou cestu do Štechovic usmíval. Ne vážně, vždyť jsme se opět v sobotu mohli sejít třeba ve 4 a rozhodně jsme ten den nejezdili daleko od sebe. Jinak v KPO inzerujou taky nedělní společné tréninky v 10:00 z Radotína a čtvrteční v 16:00. 

 

 

Soused | 03.03.2004  10:34

Zdravím všechny šlapky. Po dlouhé době se zapojuji do dizkuze. Musím všem oznámit, že počínaje minulým wekendem jsem se stal silničářem. Hned jsem vyzkoušel Třebotovku. Potýkal jsem se ani né tak s fyzickou kondicí, jako se technikou řazení, hold jsem nováček :)) Můj první čas je 13.50. Počasí asi -1C a v nohách 13km. Za Únor jsem ujel 303km. S přáním už aby ta zima byla pryč se loučí Soused.

 

 

Soused | 10.03.2004  09:34

Já sem si dal na sobotu budík na 7.00 a v 7.30 sem už seděl na kole. Trasa Řeporyje-Loděnice-Beroun-NIžbor-Křivoklát-Unhošť-Rudná-Řeporyje. Sluníčko, -1C°, žádný auta, parádní kopce. Pravda, asi 3x mě (kopec nad Nižborem, kopec kolem Křivoklátu, kopec nad Sýkořicema) napadlo, že zavolám ženě ať pro mě přijede :)), ale nakonec sem dojel. 91 km, průměr 21,9km/h, s přestávkama asi 4,5Hod. Zavolejte už někdo to jaro...!

 

 

Soused | 10.03.2004  10:14

Určitě sem pro společný vyjížďky. Ale potřebuju se seznámit s tim co je to ta silnice :)), abych mohl mezi cyklisty:))) Kostky na Křivoklátě namrzlý nebyly, ale pro zjednodušení byly posypaný štěrkem, taky moc fajn záležitost. Nejvíc byla namrzlá ta dlouhá rovinka nad Roztokama, ta je celá v lese a ten sjezd dolu sem jel asi 10km/h. Jedna příhodička co mě pobavila: Přijedu ke Křivoklátu, podivám se na horu, kopec jako kráva, přikrytý kostky stěrkem, značka z hadem, dodatková tabulka 3km. Ta mi spadla čelist, ale co zkusim to. Určitě znáte pocit, kdy máte žaludek v krku a vidíte sotva 5m před sebe a jediný co v tu chvíly chcete, je být na hoře, na kopci. Poslední barák v Křivoklátě, tam na zápraží opřenej dědula, v hubě fajfku, asi se vyhřejval po dobrém obědě na slunci. Ve chvíly, kdy ho obrovskou rychlostí mýjím se z jeho úst ozve suchá hláška, která mě naprosto odzbrojila: "Ten, dá zabrat co!" Jsem přesvědčen, že nejsem první cyklista kterýmu to řek :))) 

 

 

adam | 13.03.2004  16:20

Tak jsem najel první březnové kilometry a bylo jich hned 50. V Řevnicích ve 13.30 jsem se připojil k šílenym cyklistům, Honzovi,Kolíkáčovi,Šemíkovi. Dáváme si časovku Karlík. Šemík,který vyjel se chřipkou se nezapojuje. Já do toho jdu od začátku naplno, na Kolíkáče mám desítky metrů náskok.Jenže před závěrečnými stoupáky mě Kolíkáč sjíždí a v kopci už mi nedává šanci. Jeho čas 17.00,můj +20s. Honza 23.00.

Abych řekl pravdu i posledních 45km z jejich asi 150km bylo pro mě dost náročných. Nemám natrénováno a jelikož trénovat na tak vysoké úrovni jako elita Šlapek nebudu,hodlám se soustředit jen na časovky. Jet průměrem 30km/hod je na mě moc vysoké tempo. Stačí mi 25 a vzdálenost do 50km. Ale jsem rád,že ty časovky můžu jezdit opravdu naplno a bojovat i s těmi pro mě jinak nedostižnými cyklisty. Jinak při výjezdu do Prahy pod Vyšehradem Šemík nasadil šílené tempo,za které by se nemusel stydět ani Armstrong. 

 

 

Kolikac | 15.03.2004  10:55

No Adame neprehanej, zase takovy borci nejsme, jezdime prumery tak max kol 25km/hod. a do kopcu nam vsichni ulitnou jako nic a ja najel jen 125km. Jinak jsem rad ze jsi se pripojil - narozdil od jinych - a ze jsi dokonce i chvili dokazal stridat... jen tak dal. Semik se moc nechlubi s tim, ze byl znacne nachlazen, chtel se jiz odpojit v Davli, v Revnicich, ale nakonec to dojel cele s nama - takze znovu prokazal svoji bojovnost a houzevnatost. Ze Honza jezdi diky valcum jako das, neni treba pripominat. Verim, ze od pristiho vikendu se konecne trochu budeme taky setkavat i s ostatnima Slapkama na spolecnych vyjezdech...

 

 

Zvary a Kolikac | 20.03.2004  13:04

Pocasi nas neodradilo a tak jsme vyjeli. Z Berouna v mirnem destiku pres Zdejcinu do Nizbora a pak vzhuru do Belce, kde jsme byli v 11:07 hod. a nikde nikdo... skoda. Pokracovali jsme dale v pohodovem tempu, kecali o vsem moznem, chvilemi vysvitlo i slunce a pres Nizbor, Otrocineves a Zdejcinu jsme dojeli zpatky do Berouna. (najeto 45,39, superprumer 18,60km/hod.)

 

 

Svorada | 20.03.2004  21:45

Kolegove cyklisti, tak se mi podarilo vyuzit krasneho pocasi a jeste ve Ct tento tyden zajet prvni letosni silnicni kilometry 63km - pocasi stalo za to, to neni treba ani zduraznovat, ALE ty silnice ! - mam pro Vas male varovani, pokud by Vase cesta smerovala z Jizniho mesta (Opatov, Haje) smerem na Jih a to pres Ujezd a dale na Kreslice a Pitkovice pocitejte s celkem vyraznou cyklokrosovou vlozkou, vhodnou spise pro horskace:

1. obec Ujezd - rozkopana silnice, objizdka za humny po poli,

2. obec Kreslice - pro zmenu chybi most pres Botic, u domorodcu se dovite jak na to

3. obec Pitkovice - na silnici chybi malickost - asfalt...

ALE aby nebylo vse jen cerne, novy koberec se podaril v useku Vrany - Zbraslav, celkem pohodovy usek s vyhlidkou na stale znicene chat. osady po povodnich ...

 

 

Andel | 23.03.2004  08:55

Pratele a cyklistky, jak jsem se vcera vecer dozvedela, ze trasa KPO "Radotin" je uz schvalena, tak jsem ihned vyrazila na kopec. Ohrozovana blizici se tmou a zanehty zalezajici zimou jsem zajela cas 17:10, coz by loni stacilo na 5. misto mezi zenami a predposledni 90. v celkove klasifikaci. Takze Ebertova muze klidne spat. Zpatky jsem to jeste vzala samozrejme nejkratsi cestou pres Chotec (18% stoupani, mala Kamenka pro zasvedcene) a projistotu jsem se dokazala i postavit do pedalu a nespadnout z kola. No priznam se, ze jsem to sla nakonec pesky. Za tmy se pak na mem tachometru objevilo 25km. Zkazit naladu by mi mohl snad jen spadly retez a diky tomu kolomaz po cele tvari, ale na takovehle malickosti se zde nehledi, ze?

 

 

Kolikac | 27.03.2004  15:44

Ranni Radotin - Trebotovka pri teplote 0°C byla docela slusna, ani moc nefoukalo, proto takove casy. Pak jsme si jeste dali s Michaelem most, ale az ten Zbraslavsky, kde jsme se tesne pred 9,30hod. pripojili do rozjeteho rychliku smer Stechovice. Svitilo dokonce i slunce, takze parada, ale vsichni, asi jak uz cejtej jaro, tak docela dupali, takze se oproti jinym vikendum jelo tak okolo 35km/hod. Doslechl jsem se, ze se od zmeny letniho casu vyrazi i kazde UT a CT od 16,00hod. ze Smichova a tam uz pry rychlost neklesa pod 40km/hod :-( no nic no. Ve Stechovicich odbocujeme na Hradistko a prohazuji s Michaelem posledni slova, protoze pak uz neni sance. Jede se jak o zivot, do kopce kolem 20km/hod. po rovinach 40km/hod a o sjezdech uz radeji ani nepisu. Nemam cas na piti ani na jidlo, jsem tak maximalne schopen sledovat kolo prede mnou a virtualne se ho drzet...je to peklo. Bohuzel jsem se udrzel asi tak 20km a pred Benesovem zacinam dejchat jak "traktor" (Semiku diky za prirovnani), tep leze pres 180 a zacina se mi ztracet kolo prede mnou v dali ... psychika je na bodu mrazu....koncim...zacinam si nadavat jaka jsem to sracka... Po uklidneni, sezrani zasob a naliti si do krku ledove triste s lahve jsem pripraven se doplazit domu...

Poklidnym tempem jedu pres Tynec nad Sazavou, Kamenici, Stirin a v Modleticich me nastesti dojizdi jeden kluk ze skupinky a tahne me domu. Rika mi, ze jezdi "most" docela pravidelne, ale ze takove tempo, ktere se dnes jelo jeste tento rok nezazil, on se jich udrzel az na Kocandu, kde pry sli na obed. Jak dopadl Michael se snad taky dozvime z jeho diskusniho prispevku, ze jo ?

Ve finale mi prasklo lanko u presmykace, takze na nejmensi tac (a ze ho mam sakra malej) jsem to dojel az domu. No a na zaver nekolik dat z cyclocomputeru: najeto 126km, prumerem 25,5km/hod. 

 

 

Adam | 27.03.2004  12:11

Dali jsme si ji ve třech a vyjížděli jsme v intervalech 30vteřin v pořadí Adam,Kolíkáč,Michal

Výsledky: 1.Kolíkáč,11:18 , 2.Michal 11:30 , 3.Adam 11:45

Myslím,že časovku příští týden vyhraje ten,kdo překoná magickou hranici 11minut.

Já se budu snažit o 11:15 a když někdo z favoritů nebude mít formu,možná se vejdu na bednu mezi Šlapkami,ale bude to hodně složitý. Kolíkáč,Michal to budou hlavní favoriti. Možná Bigmig,který nemá najeto by mohl propadnout,ale je to šampión,v časovce vždy mezi šlapkami vyhrál,takže bude hlavní favorit.Jak pojede Šemík nevím,ale v časovce je podle mě pro mě nejpřijatelnější soupeř.Uvidíme za týden. Zdar.

 

 

Michael | 27.03.2004  16:33

To mi chces rict ze me utrhli tak blizko pred obedem, ze stacilo vedet kudy se ma ject, nebo este chvilku ten kopec s nima drzet, ach jo:)...no ale od zacatku...

co se tyce trebotovky, tak kopec je to peknej, bal sem se ze bude horsi, ale zima, nerozjety nohy a prepalenej zacatek me odsunul tam kam me odsunul, abych vam pravdu rekl, nejvic sem se bal toho ze nademnou Kolikac zvitezi, stalo se, gratuluju, ale pristi nedeli uz se nedam:),

jenom doufam ze nebude takova zima protoze tohle mi nedelalo opravdu dobre

tak co se tyce mostiku, az do stechovic to byla pohodicka, balik jel jak divej a nebyl problem se ho udrzet (jenom nas nejakej zkusenej borec sprdnul ze na dlazebnich kostkach se nepredjizdi:)...

no a pak odbocka, kopec, bal sem se ze nas utrhnou hned v pulce prvniho kopce, nestalo se tak, jelo se rychle, ale dalo se to, dokonce sem nikdy netusil ze ten kopec je tak kratkej a to sem ho parkrat jel...

pak se jelo po rovince, obcasny zvlneni, to slo, ale uz nas bylo o dost min nez na tom prvnim kopci, Kolikac se drzel statecne v prostred baliku, ja sem si je kontroloval zezadu,...

pak se to trosku vic rozjelo, z dvojic se stalo jednotlivci a pekne se svistelo pomalu se posouvam dopredu jak se strida, bohuzel sem nepostrehl kde odpadl Kolikac, bych ho zkusil aspon psychycky podporit...

no nakonec sem se na spici dostal i ja, nastesti to byla rovinka az mirne zkopecka, ale peknej bocni vitr, tak mi hned nadavaj ze nejedu nalevo, kdyz sem najel doprostred silnice byli uz spokojeny a v zavetri, a hezky sme jeli 45-50 a tepovky relativne v pohode, ale radeji sem se pak nechal vystridat kdyz sme to tak rozjely abych je zase nebrzdil...

no pak zase nejaky to lehci nahoru-dolu a pohodicka, pak prislo tahlejsi stoupani a zacalo dost lidi odpadavat, ja sem byl mezi nima, rikal sem si, "ted ne", "ted to nezvdam" a snazil se co nejmin ztratit abych to pak dotahl narovince...

dlouhej kopec skoncil a bylo to po rovince, predjela me dvojce chytil sem se, nacerpal energii a jal se stihat spici, ktera byla nekolik desitek metru pred nama, dvojce a pak nasledne este dalsi cyklista se chytili a jeli sme jak draci, no ani to nestalo zase tolik usili a spici sem dojel...aspon podekovat mi za to ostatni mohli ze sem je tam dotahl...

pak zase rovinka, lehce nahoru dolu...najeli sme na nejakou hlavni silnici tam foukal dost vitr takze sme nejeli 50, ale jenom 40:), odbocka z hlavni a zase lehce nahoru dolu,

a dojeli sme pod muj osudovej kopec, ani mirnej ani prudkej, takovej hnusnej, moc mi to nejede, hlavne psychika uz je dost nabourana, semnou se utrhli este 2 borci, zkusil sem zesedla borce sem predjel a dojel spici, chvliku sem z anima zkousel viset, metr mezera, dva metry mezera, uz vim ze to nezvladnu, po chvili je vidim uz pekne daleko pred sebou, pravda tu dvojci zase daleko zamnou, tak si jedu sam, vyjedu nahoru a kopec dolu, zkusim to dolu pustit co to da, jeslti je aspon neuvidim a nedonuti me je zkusit stihacku...

neuvidel sem, jedu sam, ani nevim kde sem a kam mam ject, a kam jeli oni, odbocil sem do vesnice Sulice a jal sem se bloudit domu, kdyz ted koukam na mapu, opravdu nestacilo moc abych to snima zvladnul az dokonce, snad priste

sam sem si pak dal trasu domu Sulice-Jílove-Kameny privoz-Krňany-Štechovice-Dejvice...ke konci sem byl uplne mrtvej, po ty silnici ze stechovic sem se tak tak drzel ze sem zvladl ject nejakejch 26-27 nohy se tocili jenom setrvacnosti, ukrutne me boleli ruce, krk, strasne mi zacal vrzat retez...za dnesek 160km...bez odpocinku, bez obeda, a v pelotonu ukrutnym tempem:)

kdyz sem prijel domu zjistil sem ze i pres navleky mam omrzlej palec na noze, oblicej sem mel uplne polepenej soli z potu, snedl sem vsechno co sem mel a lehnul do postele...ten palec pekne boli:)

 

 

Šemík | 29.03.2004  12:08

Vyrazil jsem se Sousedem a Andělem v neděli taky zkusit štěstí na Třebotovce. Jako Bigmigu hustý poslat ženu trénovat v krátkém dresu když je venku ráno na nule, drsný. Společně jsme dali Třebotovku a pak směrem na Karlík, kde se Anděl vydal zpět domu vařit oběd. My jsme pokračovali přes Řevničák do Davle na svařáček. Cesta domu byla jasná, tlačil nás čas, vzali jsme to kolem vody, tak 32-35km/h. Celkem jsme si dávali, dokonce jsme sjeli ve Vraném skupinku cyklistů (od mostu) a až na Zbraslav jsme jeli krásně schovaní v balíku. Pak už jsem musel sám upalovat domu, takže výsledek jen 93,5km s průměrem 24km/h. Prostě mi to nejede.

 

 

Honza | 29.03.2004  12:28

Cca v 9,10 hod od mostu vyrazili profíci (stáj si nepamatuji) a za 5 min za nimi zbytek balíku ca 40 lidí. Než se vše rozjelo, tak se všichni bavili a věděli co se dělo v sobotu (a já dik výstižným a sugestivním reportážím Kolíkáče a Kotěte taky). Padla nějaká jména atd. Jelo se 32 - 35 km/h do Štěchovic. Ve Štěchovicích jsem se vydal se skupinou směr "Štěchovičák", ale po cca 400 metrech se uhýbá vpravo. Ze začátku prudký kopec a v tu ránu jsou všichni v nedohlednu. Pak se střecha trochu zmírňuje a začínám v dáli vidět cykl. postavičky. Dokonce jsem se pak na některé dotáhl a ke své radosti po cca 2,5 km slušného nářezu do kopce najíždíme na silnici kterou znám (Davle-Mníšek) a sjedním borcem se dáváme dohromady, říká jedu do Řeporyjí, slovo dalo slovo a tak pokračujeme dál spolu. Po vyjetí uplně nahoru při sjezdu se proti mně řítí dvojice cyklistů, když je mijím, tak poznávám Šemíka se sousedem, radost, že vidím někoho ze Šlapek, otáčím kolo, křičím a po 300 m "stihačky" to vzdávám, říkám si pokec tentokrát nebude, chlapci berou přípravu démonicky a jsou v treninkovém tranzu. Přes Mníšek trochu zkratkou nahoru na hřeben a dolů do Řevnic, Karlík nahoru do Kuchaře. Tam se loučím s kolegou a u kiosku dávám koláčky, žádné pivéčko cedule oznamuje dovoleno, krátká pouza, volám Bigmigovi. S Bigmigem domluven stert z Řeporyjí v 13,00. Doprovázím Bigmiga na Třebotovku, kterou zajel o cca 5 min. rychleji a pak spolu přes Mořinu do Karlíka, Kozolup, Vys. Újezda, Kuchaře do Ořechu, tam je ještě čas, tak spolu směr Kopanina, on přes Ořech a já přes Radotín domů. Najel jsem 160 km průměrem 24,5 km/h. Žádné horory se nekonaly, solidní nedělní cyklistika v duchu 1. jarní KPO. 

 

 

Soused | 29.03.2004  13:11

Šemík už naší nedělní trasu popsal. Chtěl bych se zmínit o jednom příjemném zážitku: Šemík nezklamal. Tady sou jeho slova u nad Řevnicema: "Poď stavíme se u kamaráda v Davli tam si dáme perník". A taky jo! Kamarád s ženou nás vítají slovy: "Ahoj zrovna holka dopekla perník" :)). Tak sme příjemně poseděli u kombinace perník + svářo, což nám dodalo tolik síly, že jsme na cestě domů u Vranýho dotáhli skupinku "těch o mostu" a bylo nám blbý je přejíždět :)) tak jsme se svezli v pohodě až na Zbraslav. Jinak mu ty slova o tom že mu to nejezdí nevěřte! 

 

 

Adam | 29.03.2004  19:43

Zdar,tak jsem dnes dal Třebotovku.Celou trasu jsem je v pohodě,na doraz jsem jet ani nemohl,protože to nešlo,tu sílu v nohou jako časavkářská elita nemám,ale na lehký převod jsem to krásně vyjel.

Na konci kopce(na tom zlomu,kde je taky konec lesa a první značka zákazu předjíždění jsem měl čas 6.min.) Nakonec jsem to zajel za 10:42. A byl jsem v úplné eufórii a hned jsem o tom informoval Kolíkáče. Pak mi ale došlo,že Bigmig tohlo určitě už zajel a podle mě to mohlo být i 10:30.Podle toho,že Bigmig své časy nepíše je to ví než jasné. Je fakt,že mi foukalo vyjímečně do zad a ne proti,takže to mohlo ten čas ovlivnilo. Michal by se určitě taky zlepšil tak o minutu,takže by měl 10:30. Ale jsem velmi spokojen,jel jsem takticky velmi dobře. Kdyby někdo měl v týdnu čas,ozvěte se mi na 732/460431 a zkusíme zase vylepšit časy. Mezi Šlapkami je možná 10:30 něco,ale jestli se chceme protlačit mezi ty lepší,chce to minimálně těch 10:30. Ale jestli bude foukat proti,tak budu rád,když dám 11:15. Jsem zvědav,jaký čas udělám zítra. Zdar a pokořte Třebotovku!!!

 

 

Adam | 30.03.2004  20:10

Zdar, tak jsme se Šemíkem dali Třebotovku.Vylepšil jsem si čas na 10:29, Šemík na 11:15. Ale skutečně tomu hodně napomohl vítr,takže elita Šlapek by tenhle čas zajela na 100%.Jestli bude vítr foukat jako včera a dnes,tak to Kolíkáč potvrdí a mohl by dát i rovných 10minut. Po Třebotovce jsme to sjeli na Karlík,Šemík nasadil průměr 45, jelo se hezky. Po cestě jsme ¨dali pivo a pokračovali do Prahy. Pěkný výjezd,se Šemíkem se mi jede hezky(jelikož čeká nebo zpomaluje tempo),ale když jede Kolíkáč,Honza a teď ještě Kotě,tak je konec a buď to člověk vydrží nebo ne. Dojeli jsme až do Prahy,akorát za tmy. Díky Šemíku za super vyjížďku! 

 

 

Kolikac, Kvě 2, 2004 21:19:08

Paradni majovy den, rano jsem si privstal a uz jsem v 06,15 sedel na kole. V udolich se vali mlha, nad Vysocinou je zamraceno na dest. Jsem po chripkovem viru, ktery mi nepekne narusil treninkovy plan pred Mamutem a tak jedu velmi zvolna... Nove Mesto, Zdar nad Sazavou cestu znam nazpamet (ale jen z auta) a tak presne vim co prijde za dalsi zatackou. Okolo Sazavy do Havlickova Brodu, silnice je zkropena destikem a poseta listky z rozkvetlych jabloni...no romantika. Kazdych 20km zastavuji a davam si domaci povidlove buchty ze zadni kapsy dresu. Jsem v Havlbrode, na tachometru 40km a v nohach pohoda. Svetla nad Sazavou s nadhernym zamkem a pote jiz do Ledce nad Sazavou. Musim se rozloucit s rekou a mohutnym stoupanim smeruji smerem do Zbraslavic. Krasne lesni useky se stridaji s rozkvetlymi alejemi jabloni a tresni. Ve Zbraslavicich zasilam SMSku Bigmigovi a ocekavam setkani s dalsimi Slapkami. Jedu dal na Uhlirske Janovice a tesne pred nimi v Sudejove se konecne prede mnou zjevuji Honza s Bigmigem. Mam natoceno 115km a jsem moc rad ze mohu jet dal s nimi. V Janovicich davame kralovsky obed, pro Honzu uz je druhy tento den, a razime dal smer Praha. Obed umrtvil me nohy, pivo omamilo mozek a tak se jen ztezka drzim zadni cervene gumy Bigmiga, ktery dostal za ukol nas dotahnout domu. Z Kostelce uz to palime po hlavni pres Ricany do Uhrinevsi, kde davame dalsi G-iont a kecame o Mamutovi...jo bude to boj. Bigmig se odpojuje a najizdi si asi tu svoji slibenou dvoustovku, ja jsem spokojen na Vinohradech za 180km, ale hlavne za to, ze jsem to prezil bez vetsich problemu diky obema "panum cyklistum".

 

 

Semik, Kvě 2, 2004 21:48:10

Bigmigu, Honzo, díky za super vyjížďku. Líp už jsem se dlouho neprojel. Cestou domu jsem se ještě snažil zvednout průměr, vítr z jihozápadu byl dost proti, ale nakonec to vylezlo na 24,6km/h. Celou dobu jsem měl pocit jak parádně se mi jede a že škoda, že nemám čas na celou trasu a doma jsem skoro nevyšel schody. Takže těch mých 133kiláků bylo vlastně ažaž. Možná bychom měli směrem k Sázavě vyrážet častěji, příště jedu zase 

 

 

bigmig, Kvě 3, 2004 08:43:31

Dlouho pripravovany "mamuti" trenink se z Krivoklatska presunul do Posazavi, ale na ubtiznosti trasy to nebylo znat. Semik hlasi, ze jede s kamaradem. Jeste v sobotu shanim Honzu, jestli jede, ale nedari se mi ho chytit. Od Souseda se take dozvidam, ze pojede novy clen Indurain, tak to vypada na slibny pelotonek. Rano v 7.00 vyjizdime s Reporyji se Sousedem a Indurainem. Je docela teplo, mraky plne vody slibuji dest. V 7.20 cekame na Honzu v Chuchly jestli prijede. Prijel, nezklamal. Pod Tocnou nabirame Semika bez kamarada a to uz jsme kompletni. Honza mezitim zjistil, ze doma zapomel flasu s pitim, tak si kupuje matonku. Jedeme po narychlo pripravene trase na Liber, Radlik, V. Popovice, Strancice, Mnichovice, Ondrejov. Soused s Indurainem se odpojuji pred Radlikem, protoze Indurain ma technicke problemy s kolem. Nase trojice pokracuje po trase. Bavime se s Semikem a cekame na Honzu, protoze te kazdou chvili ztraci flasku ve skarpach. Semik nasazuje ostre tempo v kopcich, takze se radeji klidnim a nechavam ho jet. Nemuselo by se to vyplatit. Stribrna Skalice. Hledame nejakou hospodu, protoze uz je nejvyssi cas na pivko. Restaurace Marjanka u reky Sazavy - to je balzam. Davame si z Honzou porkovou s pivem, a kdyz uz skoro nasedame na kolo, tak si Honza obednava jeste knedliky. Jedeme se se Semikem projet, abysme nezmrzli. Sazava nas vita po mrakem, ale neprsi. Jen se ochladilo. Sazavske stoupani nas trochu zahralo a Semik se pomalu pripravuje k navratu domu. S Honzou pokracujeme na Uhlirske Janovice a to uz mi prichazi SMS od Kolikace. Muj zamer obedvat ve Zbraslavicich nevysel, tak aspon trochu nabirame tempo, abysme se sesli alespon v Janovicich. Nakonec jsme se srazili v Sudejove. Po obede jedeme proti vetru s plnymi zaludky na Kostelec a Ricany. Jsou zde tahle roviny, tak se prumerna vysplhava az na 24.3km/h. Honza se v Mukarove konecne zbavil flasky a v Uhrinevsi davame rozluckove pivko. Kolikac byl tim vybidnut, aby oslavil svatek  Dale uz vyrazim zpet domu, jako po ceste z prace. Fouka vitr proti a zacina me prepadavat trochu krize. Mam sice jeste plne bricho okurky z Janovic, ale dostavam hlad. Je to spatne, zacina chybet energie. Tatranka a coko tycinka to sice jeste napravuji, ale uz to neni ono. V 17.00 prijizdim do Radotina a jako ten nejvetsi ignorant si davam Trebotovku, schvalne co to se mnou udela. Cas 17:30 rozhodne nebude vyset v top ten, ale kdo si muze rict, ze si dal tento kopec po 171km. Prijizdim do Karlika a vyuzivam "Honzuv" Kyosek. Dal jsem Kozla a konecne jsem se zbavil krize. Zacina me to zase bavit a vitr se pomalu presouva do zad. Davam jeste Rudnou a pak na Orech a domu. Zajimavi je, ze jsem vubec nezmok. Boli me desne zadek, ale prvni letosni dvoukilo je nasvete. Takze s klidnym svedomim muzu jit mejt nadobi. Uz tam na me ceka. Final result: 201.2km, 23.4 km/h cas 8:33

 

 

Semik, Kvě 6, 2004 00:36:45

Tak dneska opravdu stálo za to, vykašlat se na práci a potrénovat. Vyrazili jsme s Honzou a Kolíkáčem přesně podle plánu, proti větru a nádhernou rozkvetlou krajinou k Sázavě a dál. Ten protivítr to bylo opravdu něco, Kolíkáčovi se snažíme co nejvíce usnadnit těch jeho 150km a celkem pravidelně střídáme. Na 50 km ho ale opouštíme a s větrem v zádech jedeme zpět na Prahu. Takže jsme mu zase tolik nepomohli . Kolíkáči, určitě tě potěší, že zatím co ty dalších 100km zápolíš s protivětrem, my si opravdu užíváme. Jet mírně zvlněnou krajinou přes 35km/h se směšným úsilím je opravdu něco. No popravdě jsme nejeli pořád 35km/h a v táhlých stoupáních jsem toho měl celkem dost, ale paráda. I s cestou k autu najeto 127km s průměrem 24,8km/h. Poznatky : Kolíkáč začíná jezdit kopce švihem, POZOR! Jo a Honza je stále v táhlých stoupání k neutahání, zase se mi přilepil na zadní gumu a nepustil se. Jo a nekupujte si tak blbý brejle jako mám já, málem jsem skončil oslněn pod autem.

 

 

Kolikac, Kvě 6, 2004 21:41:34

Vetrne peklo, tak nejak by se dal charakterizovat zbytek stredecniho treninku. Sam osamocen, bez moznosti schovat se za nejakeho cyklistu jsem dupal do Bystrice. Diky Bigmigovym mapkam a radam jsem bez problemu nasel odbocku na Hlohov a prujezd pres Habry. Jedinymi odpocinkovymi misty se stavaly lesni useky, 5min. jizda za traktorem, a asi dva 100m useky po vetru. Casovy plan se hroutil, sezral jsem vse co jsem mel s sebou, na 100km jsem byl psychicky na dne a uz jsem chtel volat do Bystrice, at si pro me prijedou. Vitr srazel prumernou rychlost pod 20km/hod. a neskutecne foukal stale proti od vychodu, stejne jako V nedeli. Jsem zvedav jestli se mi podari nekdy tuto trasu projet po vetru. Pred Zdarem nad Sazavou (125km) jsem zapadl do benzinky, koupil Snickers a Margotku, Colu-light jsem nalil do lahve takovym stylem, ze mi pulka vypenila ven a zapatlala ruce, Snickers jsem narval cele do pusu az jsem se malem udusil a jel dal... Bylo kolem 20,00hod a zacalo se stmivat. Doplnena energie a blizkost cile mi znovu rozpumpovala nohy a zacal jsem postupne zrychlovat, zapnul zadni blikacku, natahl bundu z duvodu zimy a pokracoval na Nove Mesto. Tam se silnice zase zacala neprijemne profilove vlnit a i jeji kvalita se postupne zhorsovla, takze jsem vymetl par jam ... okolo 21,00hod. v naproste tme, 5 km pred Bystrici jsem vdecen sve manzelce, ktera me nalozila do auta a dovezla na posledni tretinu Cesko-USA. Najeto 147km, prumerem 21 km/hod., prumerny tep 144, max 170.

 

 

bigmig, Kvě 10, 2004 08:50:58

Pratele, jel jsem v patek domu z prace, ale co jsem zazil, to se mi jeste nestalo. V Pruhonicich me jeden blbec co predjizdel v protismeru vytlacil, ze jsem to musel zlomit do skarpy, jen tak tak, ze jsem nezlomil pedal. Za dalsich 100 metru me prozmenu predjizdel borec a zrcatkem mi trefil levou ruku. No nastesti jen okrajove, takze jsem to ustal. Aby toho nebylo malo, tak ve Zbraslavi v kolone mi jedna Slovena zadupla v momente, kdy jsem se venoval flasce, tak jsem ji rychlym manevrem jen skrtnul o kufr. Byla nastesti prijemna, takze se to obeslo bez policajtu. Ostatne tam na aute skrabanec nebyl. No furt to neni vsechno. Pred Radotinem v najezdu na Silver Bridge, jak je tam ta cesta polem, mi necekane z rakosi vyletl nejaky ptacek jarabacek a cely vyplaseny a dezorientovany mi vletel do predniho kola. Celej voskubanej se pak odkracel nekam do ustrani. Kolo i se mnou to nastesti ustalo, ale lekl jsem se desne toho naletu. Doufam, ze to "Kdyz jedu tak ziju" mi vydrzi jeste dlouho. 

 

 

Soused, Kvě 10, 2004 09:49:33

Zdravím všechny šlapky. Tak jsem v neděli zkusil Loděnici. Makal sem jako blázen, ale tam já jednoduše závodit nemůžu, já ho prostě jenom vyjedu Zatim sem v tabulce neviděl žádnej čas. Můj je 10:55. Kdo ho překoná? P.S. Potřebuju poradit, jestli u "koní" tj. mírnější stoupání po prvních serpentýnách Loděnice shodit na těžší převod.

 

 

Kolikac, Kvě 10, 2004 11:50:03

Pro Bigmiga:

No tak to je slusne zazitku za jednu vyjizdku. Verim, jsi si to vybral za sebe a i za ostatni Slapky na celou tuto sezonu. Me taky jednou trefil jeden vul zrcatkem, ale jel jsem nastesti na MTB, takze me trefil do "paruzku" na riditkach. Ten ptacek jarabacek doufam nebyla sykorka, to by me mrzelo 

Pro Souseda:

Hmm, jeste jsem si to nestopoval, ale myslim ze ten kopec je nutno jet na co nejlehci prevod svihem, jinak ti nahore v lomu dojde a muzes to zabalit...uvidime co ostatni a jejich casy 

 

 

bigmig, Kvě 12, 2004 08:24:26

Napeti vrcholi. Mamut se blizi. Tak jsem vcera vyrazil na posledni trenink pred touto velmi netrpelive ocekavanou akci. Vyrazil jsem na svem zaloznim kole (na plecce) a Authora jsem nechal odpocivat. Primontoval jsem si k nemu zdedeny tachometr od Andela a k velkemu prekvapeni jsem zjistil, ze meri dobre, ale v milich. No pane inzenyre, to vas prece nemuze rozhodit. No tak to vecer prepocteme na km. Koukam koukam, okamzita rychlost 10m/h, ve sjezdu 25m/h nejak se na to neda koukat. Tak me to celou cestu deptalo, ze jsem radeji prepnul na cas a koukal jak mi to hezky utika. Jedu vsecko na malej talir, protoze presmykac na velkej nedosahne, ale z takovejch malickosti se zde nestrili, alespon si vyzkousim jizdu svihem. Sviham to po rovine jak blbec  Cestou se nic zajimaveho nestalo, krome toho, ze me v Pocernicich malem nejakej blbec zaparkoval na chodnik. Uz si ale zvykam. Tak jsem si hezky objel Prahu, parkrat jsem zmoknul a bolej me nohy, ze sotva chodim. Malem bych zapomel udaje. (70.8 mil, 15.22 AVG a max. rychlost 32.3m/h)

 

 

Kolikac, Kvě 12, 2004 20:42:58

Paradni trenink. Nakonec jsme se sjeli v Radotine ve trech - Kote , Adam a ja. Vyrazili jsme na trasu jako na podzim pri "Vitani Martina na bilem kole" a stalo to za to. Dali jsme na cas Kopaninu (ja 11:33) a hned od zacatku bylo videt, ze se za ten mesic z nevinneho kotatka vyklubala pekna selma. Kote si zrychloval kdy chtel, ja jsme za nim plapolal jak prapor ve vetru a tak neni divu, ze mi na Kopanine nadelil vice jak 1 min. Velkym prekvapenim pro me byl Adam, kteremu jsem v pocatecnich kopcich nestacil, je videt ze tech 650km za duben se na nem projevilo. Jeste kdyz zlepsi vytrvalost, tak bude velkym souperem i na delsich tratich. Pres Orech jsme to mastili do Kuchare, kde ostra prava smerem k Vysokemu Ujezdu. Je to tam vcelku rovinate, ale uviset za Kotetem bylo nad moje sily...a tak musel cekat. Pak jsme si sjeli cvicne Lodenici smerem dolu a v pulce to zalomili znovu do kopce na Bubovice a Morinu. Tam mi zase Kote s Adamem ukazali zada...pred Morinou zacalo vcelku huste prset, takze jsme promokli skrz na skrz, ale nastesti nebyla zima a v Hlasne uz zase hralo zpod mraku vykukujici slunce. Rovinu pres Karlstejn do Srbska tahal znovu Kote, ale tam jsme se uz nedal a tak jsme to zhavili pres 40km/hod. V Srbsku rychly bufet, dojel nas Adam a vzhuru romantickymi serpentinami a sjezdem do Sv. Jana. Tam jsme si zavzpominali na podzimni rychlostni premii, ale bohuzel dnes nemel Kote soupere. No a v Lodenici to prislo, start dalsi casovky. Mel jsem uz natoceno 58 km s prumerem kolem 26km/hod. a tak se mi jelo hodne ztezka, cejtil jsme nohy a vubec to nejelo. Tocil jsme co nejlehci prevody, nechapu Sousedovu otazku jestli prehodit na velkej tac, ja rikam rezolutne ne  Ten kopec je fakt prasarna, a jeste kdyz ho chces vyjet v zavodnim tempu. Muj cas nakonec 10:18. Adam se oddelil a tak uz jsme to v pohode dotocili do Nucic, kde Kote jel na Zlicin a ja pres Orech a Kopaninu do Radotina. Celkem 78,72km, AVG 26,16, tepy AVG 152, max 185.

Znovu jsem si overil ze jezdit s lepsima se vyplati, ted jen co to se mnou udela v sobotu na Mamutu 

 

 

Adam, Kvě 12, 2004 21:38:24

To byl opravdu pořádný trénink,Kotě jel opravdu šíleně,ještě že Kolíkáč se dostával na začátku pomalu do tempa,po 40km se ale rozjel taky a bylo hotovo.Odrovnali mě totálně a na kopci Loděnici jsem zažil snad nejhorší chvíle na kole.Nohy mě totálně selhaly a ani velká vůle mi nepomohla a pod lomem jsem to musel otočit. časovka to bude šílená a jestli jí pojedu,rád bych startoval tak 3.od začátku.,Nechci mít za sebou Kolíkáče a před sebou Kotěte,to by mě asi položilo. Navrhuji startovní rošt podle tréninkových časů.

 

 

Mates, Kvě 18, 2004 19:55:19

Dnesni vyjizdka info :

celkem najeto 96km, prumer 28,4km/h

Jinak nechapu kam se vytratil Adam, doufam ze mi objasni tuto zahadu.. A pak se take omlouvam Semikovi a Honzovi, proste nejzdim pres prejezd, kdyz signalizuje blizici se vlak... Dobre, ze jste na me necekali... Zitra vyjizdim do Lodenic, kdo jede at mi da vedet na mobil...

 

 

Adam, Kvě 18, 2004 20:29:28

Já jsem před odbočkou na Zbraslav neudržel tempo Pelotonu.Po cestě jsem narazil na opozdilce,s kterým jsem jel až do Štěchovic.Pak jsem to vyjel na Slapy,kde jsem se krásně projel přes luky a háje. Nazpátek jsem jel ze Slap s takovým starším pánem,který jel s vámi,ale v kopcích odpadl.Střídali jsme se až do Prahy v pěkném tempu.Z vyjížďky na Štěchovice jsem nadšen,ve čtvrtek jedu znovu.To už se budu snažit se balíku udržet.Teprve začínám doopravdy jezdit,teď vidím,že doteď jsem defakto nejezdil nic. Budu teď jezdit hodně skoro pořád,snad to manko co na vás mám brzo doženu.Hodně jste mi výkonostně ujeli,mam co dohánět. V sobotu jedu samozřejmě taky. Zdar

 

 

kote, Kvě 18, 2004 21:38:24

Tak dnesni trenink byl peknej...omlouvam se ostatnim slapkam, ze sem nejel snima, ale chtel sem si vyzkouset fakt ostry tempo a abych pravdu rekl tak sem ho neudrzel v Zavisti me utrhli a pak sem je uz nedojel...spojil sem se s 3ma dalsima odpadlikama a dali si vlastni vyjizdku, pak ti 2 odbocili a ja jel jenom sj ednim borcem protahl me mistama kde sem nikdy nebyl ale nakonec me vysadil na jizaku a ja musel z jizaku do djevic...ale kdyz nepocitam prujezd mestem a staveni na semaforech tak 90km prum. rychlost 34...kdyz zapocitam projezd mestem tak 110km 31.6 prum rychlost, spokojenost i kdyz sem je neuvisel... Matesi: kdyz jede balik ve dvojic a ty ses na spici sam, tak odstup ale jel si pekne  Adame: nauc se jezdit v baliku, to bylo opravdu hrůůůza co si tam vyvadel 

 

 

Semik, Kvě 19, 2004 00:06:11

Zase zážitek, vyrazil jsem už v 15h směrem na Radotín. Původně jsem chtěl jet s Matesem na Loděnici, ale ozval se i Kotě, Adam a Honza, takže most má přednost. Jedeme teda z Radotína zpět k mostu, Kotě už tam čeká, taky Adam. Adam po vzoru profíků s oholenýma nohama, no...co na to říct. Lehce po 16h vyrážíme i s Honzou a tak 10-ti borcema. Jenom zírám na to tempo, jedeme pořád přes 40km/h nabíráme další a další cyklisty. Maximum co jsem si všiml bylo nějakých 48km/h, děs. Dvakrát jsem se dostal na čelo a nevydržel jsem tam ani 2 minuty, se 180 tepy jsem se zase uklidil do závětří. Jo už někde za Zbraslaví se vytratil Adam, zklamání. No nic ve Štěchovicích jsme se teda už jen s Honzou a Matesem odpoutali od pelotonu. Nádherná silnička ( Honzo, tuhle trasu jsi vychytal). Celkem do toho dupem, nádhera. U Mníšku Honza ještě přidal a v tom stoupání se ho sotva držím, Mates nějak ztráci a v Letech někam bez vysvětlení mizí jako Adam. My jsme vyjeli na Mořinu na jedno pivko setkali se s trénujícím Andělem a přes Řeporyje dojeli v pohodě domu. Krabička na řidítkách říká : 126,5km avg 27,2km/h prům tep 153, dobrý, ne?

 

 

Adam, Kvě 20, 2004 20:36:14

Tak jsem k mostu dorazil v 16:18 a peloton už byl fuč.S kontaktoval jsem se s Matesem,který od Mamuta prakticky neslezl z kola a vyjeli jsme na Loděnici.Před Loděnicí jsme trošku kufrovali,ale nakonec jsme na místo časovky dojeli. Start jsme dali těsně za kolejemi.Kopce mi tentokrát sedli perfektně,jen na těch rovinatých úsecích jsem se trošku trápil,vyhovovalo by mi,kdyby to bylo pořád do kopce.Můj čas cca 9:27, Mates asi o minutu zpět. Pak jsme to sjeli Karlickým údolím.Při výjezdu na hlavní jsem vyzval Matese ke spurtu,který vyhrál.Takže zatím Mates neoficiálně nejlepší spurter Šlapek. Asi 3km před Černošicemi jsme se potkali s Kotětem,který byl po vyjížďce s pelotonem zjevně unaven,ale i tak nás s Matesem táhl. Nakonec jsem rád,že mi peloton ujel,protože prý jeli 47km/hod po rovině a i Kotě přiznal,že to bylo pekelné tempo.

S Matesem v sobotu jedeme trénovat Bělečské okruhy.Na závod jsme s Matesem pořádně nažhaveni. Zdar a sílu do pedálů!!

 

 

Mates, Kvě 20, 2004 21:01:14

Zdar vsem co jezdi i nejezdi, musim se priznat, ze dnes nebyt Adama asi bych tvrdnul doma, ponevadz po 250km za 3 dny jsem si chtel udelat volny den.Nicmene Adam nestihl peloton a tak mi zavolal a ja opet neodolal. Jelo se pekne a nakonec jsme potkali Kote, ktery v poslednich dnech najizdi stovky km a myslim, ze si brousi zuby na Belecske okruhy... No uvidime  Vcera jsem jel se Svoradou a na to, ze nejzdi az tak moc jsme se pekne v klidnem tempu projeli. Lituji pouze toho, ze 29.5. se Slapky rozdeli na dva tabory a nepojdeme vsichni spolecne prestizni a tradicni Belecske okruhy, podle meho to bude jeden z nejlepsich zavodu. Zaverem bych chtel podekovat vsem, kteri se mnou v tomto tydnu vyjeli... Nicmene tyden nekonci a i pres zvetsujici se bolesti nohou zitra vyjizdim smer Lodenice a v sobotu budu cely den krouzit na Belecskych okruzich...Tesim se a doufam, ze se nekdo prida... Zdar vsem

 

 

bigmig, Kvě 21, 2004 09:37:06

Zdar. Koukam, ze vcera byly skoro vsechny Slapky na trati. Ja jsem jel z prace domu a Honza mi vola, ze jede s Kotetem vlacek od mostu at na ne pockam u Vltavy. Vlacek byl bohuzel rychlejsi, tedy spis TGV jedouci 50km/h a Honza se pro me vratil na Zbraslav. Jeli jsme spolecne na Jiloviste a Vsenory a dali jsme si pekne do tela. Honza se v tech kopcich pricucnul a ani kdyz jsem jel pres 20km/h, tak se nepustil. Pak jsme dali jeste Karlik a to uz jsem spechal domu, tak jsem to tocil, co to da. Honza se stejne udrzel. Dolu do Chynice to naopak zase roztocil on na temer 50km/h, tak jsem mel co delat se ho udrzet. No potrenovali jsme opravdu kvalitne. 77km, 24.8 km/h

 

 

Mates, Čen 14, 2004 23:48:44

Tak dneska jsem si vyjel z Vladou. Jezdi jako dabel, uplne lita na tom jeho novem Kellysu.Myslim, ze ve sjezdech bude stejne dobry jako Kote...Jinak jsme najeli 90km v tempu hodnem treninku 28,4km/h. Start byl ve Zlatnikach dale Okrouhlo, Petrov, Davle, Stechovice, Slapy, Vysoky Ujezd, Stechovice, Praha. Jelo se pekne.

 

 

Vláda, Čen 15, 2004 03:00:52

Matesi brzdi vždyt ses mě držel dost dobře tak sem si zkoušel jestli ti mužu poodjed a dato pěknou fušku a sjezdy to je jen adrealinek.Hlavně že to koleno se umoudřilo a vydrží sobotni zatěž doufam ,když pojedem vbalíku task si zamlouvám zadní místečko ja to eště neumím tak mějte semnou trpělivost.

 

 

kote, Čen 15, 2004 11:24:21

Tak sem vcera si dal se spolubydlicem jenom opravdu lehkej trenink, jenom v kopeckach sem mu ujizdel ahbych je potrenoval a v predposlednim takovym prudcim kpecku sem trosku zabral a najednou to nejelo, tak se podivam a voditko presmykace ohnuty o 90stupnu (temer zlomeny), drzak presmikace (navarka na ramu) ohnuta, retez pretrzenej a kdyz sem kolobezkoval domu tak mi najednou zacali vypadavat kladkovy kolecka z prehazovacky...no moc z toho radost nemam, nejvetsi strach mam ze ta navarka bude v pr.eli bud bych to nechal svarit (coz se mi moc nelibi) nebo to utrhnul a dal tam objimku, nebo zacnu uvazovat co za neovej ram si koupim, presmyk zkusim narovnat a retez znejtuju, tak snad budu na rampusaka ready

 

 

Semik, Čec 6, 2004 15:57:10

Ať to všichni vědí a závidí : v neděli jsme se se Sousedem a Vláďou parádně projeli. Já musel za rodinou do Žatce a pánové mě doprovodili až na Křivoklát. Musím přiznat, že mě pěkně prohnali. Už na Černošičáku mě došlo, že jsem si pěkně naběhl. Soused si asi nevšiml, že je to do kopce a sotva jsem mu stačil. Na dalších menších kopcích (Rovina, Srbsko atd) jsem se mu to snažil vrátit, což se mi naštěstí dařilo. Dokonce jsem odrazil i Vláďův spurt na vrchařské prémii před Berounem. Vše ovšem za cenu tepů nad 180, takže pěkná blbost. Na rovince do Nižboru to i přes mé zoufalé prosby Soused pálí 36km/h, polknu teda alespoň banán a čekám jak bude dál. V Nižboru jsme to vzali přes vodu a ten kopec asi znáte všichni, tam to zase se slovy "alespoň vyzkouším horské převody" napálí Vláďa. Říkám si tohle tempo nemůže vydržet, že ho jako za zatáčkou dojedu. No a prd, ujeli mě se Sousedem tak o 100m. Na Vláďovi jsou ty najeté km znát, cesta dál vedla pořád mírně do kopce a přiznávám pěkně nás se Sousedem trápil. Naštěstí do Křivoklátu už to bylo jen kousek a pak už jsem si to dal v klidu. Ale stejně pánové moc díky za společnost, sám bych se takhle netýral, a dobře mi tak. Pěkně jste mě prohnali, navíc i se sobotou a dnešní cestou ze Žatce mám určitě přes 300km, takže díky.

 

 

Vláda, Čec 7, 2004 02:53:16

Ta neděle byla opravdu SUPR! Kéžby jich bylo více a více.Tak abych začal startem Radotín-nádraží na to ,že jsme chvíly čekali na Souseda(protože jsme špatně odhadli čas a nebo jsme byly tak chtiví co nejdříve roztáčet nohy)rozjezd byl docela rychlej "no co tak mi asi ujedou přinejhorším se doplácam do Dobřichovic a pojedu k "Holkám na kafe ve stánku",ale proletli jsme tak svižně,že jsem ani nestačil jim zamávat a padíme si to k Srbsku tady jse trošku překvapen nahlím stoupáním jako bych to tu neznal tak radši sahám po lehounkých převodech tapu si to jak veverka "Semík má batoch(Semíku KLOBOUK DOLU) a Soused má oproti mě váhu a jsou pryč no to snad né já nestíham".Stálým tempem se kupodivu začínám dotahovat a vidím jak se Semík zvedá tak jedu zaním a zkouším co vydržím,ale nemá na to asi moje "mladická" nerzvažnost tak aspon teda druhej.Tak k Beronu a Nižboru to jistím v zadní řadě dokonce mi je k mému udivu dáno véct naší balíček.Přez vodu a ejhle kde se vzal tu se vzal kopeček jak hora a já mám obavu,že nahoře snad bude stát sv.Petr rozdávající propustky naštěstí nestál,ale ty horské převody to je dílo, to se to pak šlapou takové "stříšky" co to zamnou Soused to né tady já pojedu první tak šlapu coto jde a vida pak že to nejde nebo mě Soused nechal aspon tady vyjet jako první a tim pádem promě poslední vítěztví.Cesta se nám krasně vlní (tady jsem kdysi dávno jel z Křivoklátu na mtb a měl jsem rychlost k 35km/h)tak si vyzkouším kolik jsem schopen to projet na tom to "Kellýkovy"snad mi to chlapy prominou,že si je trošku dovolím prohnat stejně, až pojedem k vodě tak mi zase ujedou.Křivoklád nás uvítal dobrým pivkem(já tmavý kozel)a dobrou polévkou(mín koření a taky bude dobrá)přichazí rozloučení se Semíkem a se Sousedem to opravdu velmi pomalu rozjíždime po kostkach kolem hradu no "Křivokladské peklo"je opravdu pekelné pak,už uháníme k Rudné tady se loučím se Sousedem,který mu děkuji za tolerantní jízdu že mi neujel a jedu(upřesnuji sprintující šnek s vlajícimy oči by mi dal hodně práce udržet sním tempo) směr na Kuchař, Karlík a Dobřichovice na kafe.Po cyklotrase se blížím k Barandovskemu mostu udivenou kamarádku,protože mě zná na MTB tak ji doprovázím na Zbraslav tam proběhlo pokecání,kafe a rychlej odchod(přichod je jí ho st. asi se mu nelíbí,že mám delší vlasy)k domovu za ten trenink,který neměl opravdu chybu a rád se zučastním dalších, jsem najel 171km jen DIKY vám.

 

 

Soused, Čec 7, 2004 14:55:17

Ahoj šlapky. K nedělní vyjížďce. Moji dva kolegové ji už báječně popsali. Tak jen pár postřehů jak sem to viděl já. Na rovinách mi to docela jelo. V kopcích to bylo horší. Připsal sem si jediné kopcové prvenství a to v souboji s Vláďou do Sýkořic. Jinak sem v kopcích na ně koukal jen ze zadu. Nejvetší krize mě postihla v lesním zdánlivě rovinatém úseku nad Nižborem. Vláďa ze Šemíkem nasadili tempo a já jen stačil zařvat: kur..jak to jedete, vždyť to rychlejc nejde!... a ujeli mi asi o 1/2km. Na Křivoklátě rozloučení s Šemíkem a po té poznání, jak se jedou Křivoklátské kostky s držkovou polívkou, dvěma rohlíkama a dvěma Gambrinusama v žaludku - nejedou. Málem sem si blinknul. Nakonec sem to, ale rozšlapal a jakž takž dojel domů. Na Vláďovi sou opravdu znát ty kilometry, jel jak vítr a hubenej  Šemík měl i s baťohem na zádech sil na rozdávání. Malá rada pro toho kdo pojede ze Šemíkem a Vláďou: oba totiž za jízdy vyhazují bidony na silnici (prej nehoda), takže držte si odstup  Byla to opravdu skvělá vyjížďka díku Vláďovi a Šemíkovi za účast. Pro mě 110km je zatím až až, ale díky nim jsem spokojenej s průměrem 26,8km/h.

 

 

Vláda, Čec 7, 2004 23:31:39

Sousede divejse více a pozorněji na závody tam taky zahazujou bidony akorát my se Semíkem sme v tu chvíly nejeli do spurtu tak to budem muset eště více nacvičit,ale ty kilometry co mám najeté o proti vaše mu tempu jsou spíše na courané.Tady má te dukaz snažím se skoro každej den trenovat na silničce mám takovej malej vokruch asi 33km.Pruměrná rychlost byla před nedělí 27km a ted je pro mě neuvěřitelných !29km! ja vím že pro vás jeto asi normálka,ale namě takové treninky maj velmi ,velmi dobrej vliv zdar Vláda

 

 

Kolikac, Čec 16, 2004 17:42:16

Ctvrtecni trenink se opravdu povedl, u mostu se nejdrive sjel Semik, Honza, Kolikac po chvili dorazil Kote s novou tvari Vasikem. Jinak tam dorazil take Radek Prochazka z KC Slavia a jeste jeden borec. Vyrazili jsme, bohuzel semafory nas roztrhaly a tak od Barrandaku jely pouze Slapky, ke kterym se pripojili pred Zbraslavi jeste dva borci. Tempo bylo kolem 40km/hod. a pravidelnym stridanim jsme jej udrzeli az do Stechovic. Nemuzu nepoznamenat Semikuv kostkovy prujezd Davli, kde vubec nesnizoval rychlost a pral to hlava nehlava po tech hroznych kocicich hlavach, pripadal jsem si jak na Paris-Roubaix. Ve Stechovicich setkani s Matesem, ktery se sem dovezl v zavetri s predchozi skupinkou. Nahoru na Masecin a pres Cisovice v Mnisku najizdime na trasu Brdskeho svihu. Vzpominame, kde to asi zalomil Soused na Slapy. Ve Voznici hospudka s pivkem a nekteri s paprikovym luskem. Prichazi stoupani nad Dobrisi, vypita pivka (dzus) nam otupila mozek a tak si davame pekne do tela... Ted uz najizdime i na trasu Brdskeho dvoukola a pres Chlumce to palime na rychlostni premii v Hatich a pak pres Revnice, Cernosice a Radotin do Prahy. Bylo ta paradni, ctvrtecni podvecer stravit ve spolecnosti tolika Slapek, Vasik jezdi skvele, bude velkou posilou, a i na Matesovi se projevily najete kilometry a bez problemu udrzel tempo s "elitou - Kote". Jen tak dal a verim, ze se v sobotu v Sojovicich sejdeme ve stejne sestave posilene Vladou, Sousedem a ?????

 

 

Semik, Čec 16, 2004 18:52:43

Ve dvou se jezdí dobře ale v šesti je to nářez. V podstatě v každém kopci to nějakej blázen rozjede a přitvrdí muziku. No hukot, lepší trénink už jsem dlouho nejel, 110km s průměrem 27km/h a s prum tepem 153, to se mi opravdu nestává často. Navíc už konečně vím, kde se jede To Brdské dvoukolo, že...Bylo to fakt dobrý.

 

 

Kolikac, Čec 25, 2004 22:22:29

Přepiste dejiny !!! Dalsi Slapka v klubu "200" !!! Adam dnes najel 220km ve velmi clenitem terenu okolo Sazavy, na vetsine vrcharskych a rychlostnich premiich jasne dominoval pred nasimi dvema "dlouhomaratonci".Nejdrive start z Vinohrad v 6,30hod. a spolecne s Honzou vyrazeji vstric Ledci nad Sazavou, kde maji sraz s Kolikacem. Adam vetsinu trasy odtahne, Honza se statecne veze. Kolikac projizdi v ranni mlze od Noveho Mesta na Morave konec dlouhe trasy Vysociny Road, takze v miste setkani ma natoceno 120km, Adam s Honzou 100km. Pote vsichni spolecne jedou znacenou cyklotrasu c. 19, ktera je vedena nahoru dolu okolo Sazavy. Malebna mestecka jako Zruc nad Sazavou, Kacov, Cesky Sternberk, Rataje (vypecene kostkove 12% stoupani), Sazava, Stribrna Skalice, Ondrejov jsou pruvodci na ceste za magickou 200km hranici. Mistni obcerstvovny dodavaji mnoho sil a tak konecna cifra iontu se nakonec zastavi na cisle 8. Kilometry se zastavuji u Honzy a Adama na 220km, u Kolikace na 239km... Jo bylo to paradni, takovych cyklodni se moc v roce nepodari... Adame jeste jednou ti gratulujeme !!!!

 

 

Andel, Čec 26, 2004 11:34:54

Trénink na VYSOČINU

Ve čtvrtek večer mi BigMig (BM) řekl, že mi domluvil trénink na sobotu se Šemíkem. Prý s ním pojedu kousek a Šemík bude pokračovat dál do Žatce. Souhlasím. Žiji v domnění, že to bude tak 30-35km. V pátek po vysilujícím uspávání našich ratolestí-(usnula jsem) -se mě také ve 21.30hod BM zeptal“Ty zítra nejedeš?“ „ Jedu“ „Kolo máš nachystané, tak si pojď připravit věci. Na stole máš mapu a vyznačenou trasu.“ Chvíli jen tak koukám, nechápu a pak mi spadne „čelist“ . Na stole leží mapa a zní září oranžový ovál, v pravém rohu nahoře velké 6:15 110km. Nemám slov. Ale brzy přišli. Konec rozpravy zněl:“Chceš jet Vysočinu? Tak trénuj!“ V sobotu vstávám za pochmurného počasí, je docela chládek. Mám vyjet za 2min šest, což se mi nedaří. Musím se vrátit a udělat pedikůru. A tak v cyklo-slunečních brýlkách v šeru ponořeném pokoji provádím nezbytnou operaci. Prsty mi zůstali všechny. Vyrážím v 6,03hod. Musím makat. Opět stavím. Je mi zima natahuji rukávy. Snažím se jet, co to dá, ale u „cementárny“ mobil. Zase stavím. Šemík volá.Konečně na startu. Nakonec vyjíždíme s 5min zpožděním. A to ani netušíme, že 200m od nás na lavičce usíná Vláďa alias Kellys. Jedem příjemným tempem, pro vás chrty tempíčkem. Šemík jede celou cestu vedle mě. Ani troubící řidiči Šemdu nepřiměli, aby jel přede mnou. Povídáme. První zastávka je v Hlásný u potravin. Šemík nesnídal. Doplňujeme zásoby na cestu. Je 7.15hod. Šemíkovi zvoní mobil. Vláďa se probral ze spánku. Díky kouřícímu muži na BUS zastávce, kde prý jsme, že na nás čeká Šemík odhaduje, že nás Vláďa dohoní v Berouně. Vyrážíme. Jet Srbskem to je pohádka. Krásná krajina. Kochám se. V Berouně děláme zdravotní zastávku, oblékáme pláštěnky – déšť je drobný, ale jeví se jako vytrvalý a žádné velké horko není. Voláme Vláďovi. Vyrážíme dál.V Nižboru vjedu do vyfrézované cesty. Naštěstí jsem to ustála s mohutným křikem.Pod stoupáním sesedáme a čekáme na Vláďu. Mezi tím nás seřve jedna místní žena:“ Co to vyvadíte na tý silnici, počkejte až se vám něco stane.! Já myslela, že jsou to BLBÍ cizinci, že takhle češi jezdit nemohou!“ Zřejmě se jí nelíbila naše jízda vedle sebe. Šemík to komentuje slovy :“Radši ji nebudeme dráždit“ Vydáváme se vystoupat na vrch Křivoklátské vrchoviny. Na cestě hned v prvním stoupání je jednosměrka se semaforem. Červená. Volám na chlapi : “Jedu. já bych se do kopce nerozjela.“ Pánové jedou statečně za mnou.Řidiči. z aut nehápají, protože je to tam opravdu o prsa. Když vidím, že pán v zelené vestě chce pustit další auto. Volám na něj ať ho nepouští, že bych se nerozjela.Auto stojí a my v klidu projíždíme. Jedeme rychlostí 10-14km/h .Šemík stále udržuje konverzaci. Cyklisticky mě vzdělává a já jsem vděčná za každou radu. Díky Následuje příjemný sjezd .Křivoklát. Dáváme svačinku – polévku a pivko. Ještě trošku pokecáme a za vlahého letního deštíku se vydáváme každý svou cestou. Šemík do Žatce a já s Vláďou do Řeporyjí. Stoupání po kostičkách dalo práci, ale šlo to.Cestou nás čekají ještě dvě stoupání. Za Sýkořicema se mi chce „fňuknout“ Chybí mi společnost. Vláďa si vždy kousek poodjede, Zastaví v půli sjezdu a ještě v protisměru. Pak spolu prohodíme pár slov. A vše je O.K. Jedem spolu. Po rovinách to frčíme 35km/h, ale ta stoupání -funím pomalu..V Unhošti si rameno vyžádá ještě jednu zastávku – bolí Před Řeporyjema to dupem 45km/h, dokonce i mini stoupání vyjedu 28.BM říká, že cítím vůni domova.

Doma nás přivítal BigMig. Uvařil mě i Vláďovi kafíčko a bylo nám fain. Díky chlapi, bylo to super.

 

 

Vláda, Čec 27, 2004 04:48:44

Tak než zase usnu přidám pár slov k sobotě.Vstávat po necelejch čtyřech hodinách spánku(menší do oslava) a jední otevřeným okem zjištovat jestli mám vše připravené na výjezd není opravdu dobrej začátek noveho dne,nevim kde jsem přišel k myšlence že mám bejt vRadotině v 6,30 asi opravdu bych měl zase omezit spotřebu alkoholu začiná opět dělat kopance.Popříjezdu k nadraži Radotín jsem se krásně usadil na lavičku a usínám.Probuzení už nebylo tak přijemné cigaretovej kouř mě občas pěkně dokáže nadzvednout,ale nadruhou stranu ještě že mě donutil odevřít oči a zjistit čas:7,30 takové probraní opravdu stojí zato i když mohlo to dopadnout huře.Tak posilám sms Semíkovy abych zjistil jak velkej kopenec jsem vytvořil a tak po domluvě ,že bych je měl dohnat před Berounem se rozjela "hlemýždí časovka" samotářského vlka bylo mi jasné hned od začátku,že se mi to nepovede a budu rád když to stihnu na Křivoklátu.Dobřichovice mijím smyšlenkou zamavam "divenkám"sloužící ve stánku(se Svoradou jsme tam před časovkou-Karlík popíjely kafe),nezamavali asi mě neviděli tak to rozjíždím abych se co nejdříve na zpáteční cestě unich zastavil.Odbočku na Karlštejn nevědomě prolétám,až v Revnici si přidávám další z"jmen",kterých není malo od startu,vracet se mi nechce tak prodrkotám ty kostky a vTřebáni si vychutnávám esíčko,které přejezdem přes koleje mě přivádí k nádraží kde se dostavám po lávce přez vodu.Karlštejn mě vítá začinajícím deštíčkem no to eště scházelo tak skopím "hledí"a upaluji směr Srbsko tady se dozvídám,že Anděl a Semík jsou už v Berouně a ja si teprve vychutnávam srbské stoupající zatáčky.Konečně jsem v Berouně to byla doba tak ted hlavně neminout odbočku na Nižbor,když už se mi zdá že jedu blbě(mezinámi nebylo by to poprvé)se objevuje Nižbor a zvoní mi mobil a sděluji Semikovy,"že jsem přes vodu odvás na semaforu".Před výjezdem do kopce jsem varován abych si dnes odpustil zkoušku horskejch převodu tak se z nezvyklou umě pokorou řadím do zadní řady.Semafor uprostřed kopce no tose páni silničáři vytáhli,ale maj smulu Anděl hlasitě varuje"jedu" Semik taky nevypadal na zastavení a ja sám tam stát nebudu to teda né.Před sjezdem ke Kř.jsem se obaval abych nezdržoval při jízdě z kopce tak jsem se odtrhl,protože brzdy mi za mokra nejdou podle mejch představ, ale přes vodu už jedem ve společné formaci.Polívka bodla ,pivko, kafíčko mě probralo po rozloučení se Semíkem se z Andělem se vydávame do stoupání po kostkach tady už je vidno že nedokážu jet a dělat společnost a tak sekám jednu chybu zadruhou ted už je všem jasné proč jsem vlk samotář ,proto se Anděli tady musím omluvit za mé nespolečenské hování.Doufám ,že přiště se polepším.

 

 

Kolikac, Čec 29, 2004 22:53:35

Rad bych podotknul, ze obe vyjizdky za zapadem slunce se vyvedly, bylo jasno, krasna viditelnost, prijemne teplo, no zkratka to pravé cyklopocasi.

Stredecni vylet byl okorenen Adamovym zavodenim a zkouskou Koledniku (casy viz. merene trate). Natoceno cca 100km s prumerem kolem 23km/hod. (Adam, Honza, Kolikac, Semik)

Zacatek ctvrtecni vyjizdky od mostu se nesl ve velmi ostrem tempu az do Stechovic, kam jsme dorazili s prumerem blizicim se k 40km/hod. Pak jsme dali jiz pohodu, kterou narusoval pouze Kote se Semikem, kteri se honili do kopcu, ale nastesti stredecni vyjizdka zanechala na Semikovi male stopy a tak my az tak neujizdel. Na rovinach jsem s pomoci nakladaneho hermelinu "jakz takz" stihal v zavetri. Jo a diky, ze jste na me i nekdy pockali. Natoceno 110km s prumerem 27km/hod.(Kote, Honza, Kolikac, Semik)

 

 

Semik, Čec 30, 2004 10:30:17

Jenom dodám, středa byla opravdu pohodová. Adam čekal, že zazávodíme a asi jsme ho dost zklamali. Prostě se nějak nikomu nechtělo máknout, zato západ slunce jsme si užili maximálně. A ten včerejšek byl taky supr, už cestou do Štěchovic mě ty cvoci urvali a pak to byla sranda. Párkrát mi to nedalo, dřel jsem, mžitky před očima, stíhal jsem Kotěho, ten vysmátej jen kontroloval situaci. No alespoň zajizdy neusnul. Dneska sotva chodim.

 

 

bigmig, Srp 2, 2004 13:17:00

Ahoj Šlapky, koukam, ze pres vikend se az na Adama vsichni odmlceli. My jsme dali s Kolikacem v patek nadherny trenink na Vysocinu a dnes rano jsem na nej navazal prijezdem z Vysociny rovnou do prace.

Patek: Kolikac s mirnym zpozdenim prijizdi za mnou do prace do Bechovic. Slunce pere na 30st, takze je mokrej jako vodnik. Davame si obed v zavodni jidelne a pak hned nasedame s kurecim rizkem na kola. Jedeme pres Kolodeje, Sibrinu, Kvetnici a Skvorec na Doubravcice, kde jsem KO prohnal Cernymi lesy u Kostelce. Pak prejizdime dolu do Jevan a sjizdime jako k Sazave. Male stoupani "Hradec " a uz jsme na puvodni trase do Janovic. KO ma drobne problemy se svym retezem, ale jede jak z praku. Prumerna rychlost se nam s rostoucim poctem stoupani kupodivu zvetsuje. Po dvou vitaminech G a T (tatrance) si davame Sudejov a pak dlouhe stoupani do Zbraslavic. KO se drzi jako kliste a jde mu to skvele. Gecka nas jeste vybudila k lepsim vykonum a tak jsme profrceli Ledec a "podel" Sazavy smerovali k HB kotline. Desitky kopecku nas nijak nevzrusovali a prumerna rychlost nadale rostla. Svetla n. Sazavou. Davame dalsi dve G, KOjeste dve T . Jiz znacne posilneni alkoholem vyrazime do HB. Tam takticky po chodniku objizdime centrum a celkem bez zdrzeni smerujem na Pohled a Stribrne hory. Tam KO takticky daval prednost slepici, az jsme se skoro srazili, ale ona nakonec prece jenom ulitla, takze ani polevka nebyla. Horko konecne zacina slabnout, zato silit zacina hlad. Zastavujeme na veceri v Pribyslavi, kde si davame po dvou G a dvou T, ja navic V (vorisky). Nic dalsiho pozivatelnejsiho tam nemely. V 19:30 ve Zdaru nad Sazavou se jiz musime loucit. Ja to peru do Zdirce proti slunci. Prijel jsem na Bilek ve 20:30 a mam docela problemy s rovnovahou. Slunce pivo a tatranky. Trasa Reporyje-Bilek DST=220km TM=8:20 AVG=25,6km/h

Pondeli 2.8.

Vracim se domu. Rano v 5:30 vstavam. Slunce jen obtizne prorezava mlhu a na jim osvetlenem teplomeru 9st. V 6 nasedam a jedu na Chotebore a na Habry. Mlha se sice pozvolna trha, ale zima je desna. Vubec se mi nechce slapat. Potkavam vetsi mnozstvi houbaru s mensim mnozstvim hub. Teplota se ani po hodine jizdy moc nezveda, tak jsem opravdu vytuhnul. Musel jsem si dat pauzicku, abych se protahl a zahral. Motam se okolo Lestiny a vzpominam na KO, jak zde bloudil, kdyz kdysi jsem zde bloudil taktez. V 8:05 prijizdim do Zbraslavic a jedu dal na Janovice. Hledam potraviny, abych se nasnidal, ale tentokrat se zde nejak neurodily. Za Janoviceme zase fouka protivitr, takze to vubec nejede. Prumerna jen 24km/h. V Nucicich tesne pred Kostelcem jsem nasel potraviny a dal jsem Kozla s rohlikem. V nalade jsem hned zabocil omylem na Olesku a jel na KH V zapeti jsem si uvedomil, ze jsem se vlastne tak sikovne vyhnul dvoum stoupani pred Kostelcem. Najizdim na kutnohorskou a pres Stihlice a Doubravcice najizdim na stejnou trasu jako v patek. V praci jsem v 11:00 AVG=25km/h a DST=120km citelne unavenejsi nez v patek. Dnes ta zima, vetrik do toho nic moc, ale ten vychod slunce, ten vychod a vune lesa, to je taky ten duvod proc vlastne jezdim na kole.

 

 

Vláda, Srp 2, 2004 18:14:37

Taky jsem přes výkend nezahalel a trošku jsem provětral dráty.Sobota start v 11,00s milou kamarádkou směr na Počernice, Přezletice,Martin,Bašt-obídek desítkový iont,kafíčko a výrážíme směr Máslovice tady blesková exkurze v muzeu výroby másla a už směřujem na Klecany tady sjíždíme k Vltavě a podél vody jedem domu.Tento výlet mi dopomohl ke z dolání od roku 2000 do 31.7. 04 na MTB 40 000 km jinak jsme najeli 100 přisdělení ,že máme pulku maratonu mi bylo zděleno "mockrát děkuji,ale víc nééé"!!!A neděli jsem si samotářským zpusobem protáhl silničku směrem na Kokořín,Mělník a zpět domu celkem najeto 133 km č.jizdy 4.51 AVG-27,1km/h.Pro Svoradu:Pokud budeš chtít přijít na náštěvu do pivovaru mám celý tejden raní 12cti hodinové šichtičky to je od 6.00do18.00 takže treninky jsou promě zabité z pozdravem Samovlk.

 

 

Kolikac, Srp 2, 2004 21:42:26

Bigmig skvele popsal trasu, tak ja bych jen doplnil svoje pocity: Po ctvrtecnim treninku jsem mel velke obavy jak to v patek dopadne. Drzel jsem se rad naseho odbornika pres vyzivu Koteho ((diky za ne) a vecer jsme do sebe narval kotel vlocek s odtucnenym mlekem. V patek rano jsem mel tolik casu az jsem planovany sraz v 10,30 u BM v jidelne nestihl. Jeste stesti, ze me do Bechovic dotahl postarsi pan na trekovem kole. Lilo ze me jako z vola a me ctvrtecni obavy se zacaly naplnovat. Nohy ztezkly (jak by rekl Kote, zakyselily se), nastesti kureci rizek pres cely talir, kompot, polevka a mala sprcha v umyvadle na WC me trochu dali dohromady. Vyjeli jsme. BM me ukazal nadhernou trasu po vedlejsich silnicich, ale bohuzel po rovine ani pamatky. Jen ztezka jsme se drzel zadniho zluteho plaste, chvilemi jsme jeli i vedle sebe a kecali o vsem moznem, no hlavne, nebudeme to zastirat, o Vas, o Slapkach, o tom jak jsme se dali dohromady, o vire at to dlouho vydrzi to nase spolecenstvi. Ve stoupani za Hradcem jsem zacinal ztracet vice a vice, vedro sililo a zacal jsme pochybovat, ze vubec dojedu. Nastesti skutecnost, ze mame prazdne bidony a velka zizen nas zacala pritahovat jako magnet do Uhlirskych Janovic na zahradku (Honzo a Semiku, je to ta, jak jsme na ni take sedeli). Z Janovic vyletl BM kopec k Zandovu jako prd, ja stale v krizi se trapil i nadale, nastesti nahore na me pockal, protoze sel na malou. Tady se to nejak ve me zlomilo a uz jsem se nepustil, kopce jsme tocil co nejvetsi frekvenci a zacali jsme si slusne davat... Zajimave bylo, ze jsme se ani moc nestridali, spise jsme jeli vedle sebe a povidali si, zadne sledovani tepaku, rychlosti na tachometru, proste jsme jeli tak nejak citem, uzivali si, ze diky teto vydarene Slapkosezone nam to tak paradne jede a cesta nam prijemne ubihala. Pred Zdarem uz to byla euforie, nohy tocily jakoby nic a oba jsme se shodli, ze dnes by jsme jeli az na kraj sveta. I po rozdeleni jsem byl az mile prekvapen, ze jsem udrzel stejne tempo a pri vjezdu do Bystrice mi prichazi SMS od BM, ze stastne dorazil na Bilek. Takze to vse klaplo na vybornou ... dalsi cykloden pro ktery se vyplatilo sedet v sedle ... natocil jsem 194km.

Diky Bigmigu za doprovod, jezdi ti to paradne, ale na Vysocine ti to zadarmo nedam !!!

 

 

Kolikac, Srp 7, 2004 16:44:25

Sobotní vyjizdka se vyvedla, vyrazil jsem od mostu, Mates volal, ze uz je ve Stechovicich, protoze si myslel, ze se startuje v 8,00hod.... Za Zbraslavi to uz byl pekny peleton, nastesti se jelo trochu klidneji nez obvykle (kolem 38km/hod.) a tak jsme vcelku stihal. Ve stoupani na Hradistko jsem se znovu presvedcil, ze stale jezdim velky kulovy, protoze me utrhli. Tep ke 190, zacal jsem hledat optimalni prevody a byli fuc. Nastesti jsem se nahore sjel s Matesem, a jeste se dvema odpadliky jsme jeli pres Tynec nad Sazavou a Kamenici. Nasadili jsme snesitelny tempo a v Jesenici se rozdelili a ja s Matesem zamirili na Kocandu k "Carodejnici" do vyhlasene cyklohospody na jedno pivko. Vedro bylo slusne a tak to nas jenom zahucelo. Vzpominal jsme na Semika jak jsme v blizke benzince doplnovali energii pri Objezdu Prahy. Dnes nas jeste s Matesem nalakala nova silnice z Vraneho do Zbraslavi, a tak jsme si jeste lupli Zlatniky, Brezany, Zvoli, rozmlaceny sjezd do Vraneho a ten paradni povrch do Zbraslavi, kde Mates zamiril domu a ja jeste dal Tocnou a pres Pisnici, Chodov, Hostivar to napalil domu. Mates i po prestavce prokazal, ze mu to jezdi, a v pocatecnich kopcich i jasne dominoval. Ja jsem byl nakonec spokojen, ze jsem v tom hroznem vedru najel 122km, prumerem pres 28km/hod.

 

 

kote, Srp 7, 2004 22:09:38

Tak po tom co sem nezvladl rano vstat a ject s Kolikacem od mostu, sem se domluvil s Vasikem na vyjizdce...chtel sem se podivat na Krivoklat...kdyz sme vyjeli Vasik zacal rikat ze cejti koleno, xkrat sem mu rikal at to otoci, ale asi si myslel ze to rozhejbe, tak sme jeli dal, par kopcu pred Krivoklatem uz to cejtil hodne a v krivoklate o obedu jsme uvazovali o vlacku domu, ale ten jel za tak dlouho ze sme se rozhodli ject do berouna na vlacek, do berouna to jelo celkem svizne...v beroune vlacek jel taky za dlouho, tak sme nakonec se rozhodli ze pojedeme az do prahy nakole, vasik uz mel slusny problemy, na rovinkach to zvladal ale jakmile se to zacalo zvedat byl problem...podobne si to pamatuju i z Brdskeho svihu, tak sem do kopcu Vasika tlacil, nakonec sme to zvladli az domu, ale teda ruka a prava pulka tela me pekne boli a nohy z tlaceni dostali taky zabrat...nakonec 110km celkem sem se projel, Vasikovy to nezavidim jestil ma neco podobnyho skolenem co ja...mu rikam at si koupi 170ky kliky, ty 175 sou na nej fakt extremne dlouhy a imho je to prave duvod u nej proc ho chytlo koleno...no uz se tesim na Vysocinu

 

 

bigmig, Srp 27, 2004 09:57:28

Zprava ze sluzebni cesty Trebic - Praha

11:15 po krátkém obědě u čerpací stanice Paramo vyjíždím směr Praha na kole. Fouká dost silný severozápadní vítr, takže to bude celý den proti větru. Volím cestu po méně frekventovaných silnicích přes Okřížky a Stonařov do Ťřeště. Je pod mrakem, občas vysvitne slunce asi 20 °C. Téměř ideální počasí na kolo.

11:35 Okřížky. Čeká mě vůbec nejtěžší stoupání z celého dne na Zašovice. Vítr fouká i v kopci, takže je to zážitek. Překonal jsem kaskádu asi pěti stoupání a už odbočuji z Jihlavské na Stonařov. Je zde nádherná krajina, takže je na co koukat. Hned ve sjezdu do Kněžic jsem proti větru najel největší maximální rychlost dne 67 km/h. Kdyby foukalo obráceně, bylo by to přes 80 km/h.

12:15 Stonařov – průměrná rychlost pouhých 23 km/h, ale kopce a protivítr mi víc nedovolily. Profil cesty je stále nahoru dolů až do Ťřeště. To se mi líbí, užívám si každého stoupání. Cestu lemují stromy, provoz téměř nulový.

12:45 Ťřešť – dále směřuji na Horní Cerkev přes Batelov a mezitím se nepříjemně zatahuje. Spadne občas nějaká kapka, ale vítr to rozfouká.

13:15 Horní Cerkev – pěkná středisková obec. Otáčím se k severu a jedu na Pelhřimov. Občas mě zase zasáhne déšť, ale dá se to ještě vydržet.

14:00 Pelhřimov - bloudím po obchvatu města a hledám cestu na Vlašim. Už jsem zde dlouho nebyl, tak se musím poradit s místními. Daří se mi zvednout průměrnou rychlost na 23,5 km/h.

14.20 Červená Řečice. Po třech hodinách jízdy dělám první pauzu. V potravinách svačím a doplňuji vodu do bidonu.

15:30 Čechtice – chytla mě průtrž mračen. Než jsem vyndal pláštěnku, byl jsem celý promoklý. Nejhorší jsou nohy, které sbírají vodu ještě ze silnice. Také na mokrém zadku se nesedí dobře. Neustále foukající vítr mě naštěstí vysušuje.

16:20 Vlašim – zaskočila mě objížďka na Benešov. Musím jít pěšky do strmého kopce po písčité cestě. Naštěstí opět vylezlo slunce a dokonce i hřeje. Po chvíli zastavuji na pivo a při popíjení se suším. Dále jedu na Benešov. Cesta je opět dost kopcovitá, ale pocit blížícího se domova mě dodává sílu.

17:20 Benešov – bloudím po městě, abych našel odbočku na Týnec nad Sázavou. Když ji nacházím, tak se zase zatahuje. Mraky jsou skoro černé, ale zatím neprší.

17:50 Týnec nad Sázavou – za městem mě opět chytá prudký liják, ale tentokrát se mi podařilo schovat do přilehlé stodoly. Promoklé ponožky už od Vlašimi mě stále sužují, ale je mi jasné, že ty cestou neuschnou. Jinak se cítím v pohodě a zima mi naštěstí není. Bouřka má krátké trvání, takže se v pláštěnce vydávám dál na Jílové.

18:30 Jílové u Prahy – překvapuje mě úplně suchá silnice. Tady ani nekáplo, přesto že to je jen 5 km od Sázavy, kde jsem před chvílí zmokl. Sjíždím dolů do Davle a silnice je zase mokrá a cáká to všude. Cesta podél Vltavy ubíhá rychle, svítí zase slunce a mně se zase daří trochu rozjet. Držím rychlost okolo 28 km/h.

19:30 Zbraslav – už se blížím domů, tak se mi jede stále lépe. Zadek uschnul, jen ty ponožky. Zmrzlé prsty se mi v tretrách dost tlačí.

20:05 Řeporyje. Jsem doma. Zažil jsem opravdu nádherný den. Doufám, že bude zase někdy příležitost si to zopakovat.

Ještě údaje z tachometru:

Trasa Třebíč – Praha

DST=187 km , čas TM=7:41:41, max. rychlost MXS=67 km/h, , průměrná rychlost AVS=24 km/h

 

 

Kolikac, Zář 17, 2004 14:11:03

Kdo nejel ve ctvrtek od mostu, tak zavahal... tam se dely veci. Pod Zbraslavskym mostem se sjel Honza, Vlada, Adam a Kolikac. Prijelo jeste par dalsich cyklistu a i "Dada". V 16,28hod se priritil express ze Smichova, kde se vezl Kote. Do expressu se podařilo ze Slapek nastoupit pouze Kolikacovi a vydrzel to jenom pred Davli. Jelo se neskutecne, stale pres 45km/hod. ... jeden silenec to roztacel az na 52km/hod. a to jeste foukal proti nam vitr. Ve Stechovicich se Slapky zase sjeli a pokracovali dal klasikou pres Masecin, Cisovice, Mnisek a Revnice domu. Kote melo za Cisovicemi defekt - prdly retez, takze doprovodny vuz ho musel prepravit do Prahy na metro.

PS prekonal jsem hranici 6000km za tento rok, pred rokem by to byla velka oslava, ale ted to jiz zustava ve velkem stinu vykonu jinych Slapek...no nic no.

 

 

Semik, Říj 10, 2004 23:19:42

Tak jsme se Sousedem v neděli trochu šlápli do pedálů. Prošvihli jsme start Sody a rozhodli se teda potrénovat ve dvou. Soused mi připoměl jarní tréninky s Honzou a Kolíkáčem. Opět jsem dřel jako blázen jen abych uvisel za zadním kolem rychlejšího kolegy. No parádně jsem si máknul. Supr

 

 

Soused, Říj 11, 2004 11:54:34

Nedělní Sodu jsme se Šemíkem nestihli kůli mě. Děkuju Šemíkovi, že na mě počkal. Zajeli jsme si okruh Radotín-Černošice-Hlásná-Karlštejn-Liteň-Koněprusy-Beroun-Loděnice-Rud ná. Bylo nádherný počasí (bacha asi už začíná bejt na zimní věci) a jelo se nám báječně. Budík mi ukázal 82km a průměr 27,6. Pro všechny šlapky uvádím jednu zajímavost z vyjížďky. Vydupeme kopec kolem Karlštejnskýho golfu a přijíždíme do Liteně. Šemík řiká: "Já bych se někde zastavil mám hlad. Já souhlasim a řikám, že bych si dal koblihu a kafe". Matně sem si pamatoval, že na náměstí v Liteni je večerka. Byla tam! Pánové mi tam vlezli a na nás se z pultu usmívalo snad celý pekařství. Oba nás zaujala krabice s nádherně vyhlížejícíma vdolkama. 4 byly hned naše. Ochotný prodavačky vám dovolí si kola dát dovnitř a vy si sednete, dáte si co hrdlo ráčí i káva proběhla a můžete vyrazit třeba na konec světa...Doporučuji!!!

 

 

Neznamy pozorovatel, Říj 18, 2004 11:37:14

Projizdka po stopach Bileho Martina se vydarila, nakonec vyrazil Kote, Kolikac a Vlk. A o pohodove podzimni vyjizdce se hovorit moc neda. Dukazem toho jsou nasledujci fakty: Vlk to pral pred Kucharem jako o zivot, Kote zavodil s multikarou, a tak jen neaktivni Kolikac plapolal, jak je jeho zvykem, na chvostu. Slabou omluvou je pro nej prdly drat v zadnim kole. V Srbsku si jeste nasi jezdci lupli vrcharsky vyjezd pres Tetin ke Koneprusum, kde zacalo „mirne poprchavat“ a tak obcerstveni (kure, segedin se sesti - kdo ho asi dal ??) v restauraci v Srbsku povzbudilo, udolim Sv.Jana si to rozdal Kote s Kolikacem na rychlostni premii, kde stastne zvitezil Kote ... ale Kolikac pry uz vi jak na nej, a tak na vrcharskou premii na Lodenici uz moc nezbyvaly sily, nejvice jich mel Kote, ktery s velkym naskokem zvitezil. Pak jiz pohodovou jizdou domu. Zhruba natoceno okolo 100km, profil Martina se objevi co nevidet na nasich strankach....

 

 

Kolika, Říj 22, 2004 18:42:08

KT,VL,HO,KO - (Kote,Vlk,Honza,Kolikac) tak to byla sestava, ktera se vydala v nadhernem pocasi smer Brdy. Pres Radotin a Trebotovku, kde se KO a VL vezli 20km/hod. za Tatrou, po chvili ale odpadli a nakonec je v kopci predjel KT, nahorni rovina se jela na krev, takze rozdejchavani na Trebotove bylo dlouhe  Pres Kuchar, Morinu, a po trase casovky sjezdem do udoli, naplnenem mlhou, k Hlasne, Karlstejn a rychle nahoru ke hrejivym slunecnim paprskum okolo golfu, Liten, stado srnek pres silnici, stoupani k Vinaricim, na vrcholu krasny vyhled na Karlstejn, sjezd do Vseradic, rovina do Hostomic a znovu do kopcu po trase "Brdskeho Svihu" pres Podbabu k Radaru. Radar je po rekonstrukci, chvile odpocinku a pak zbesilym sjezdem, kde HO prokazuje svoje prednosti ke "Frajerum" do Hostomic. Kola do dvora, za nova automaticka vrata, v hospode file, brambor MM, koleno, zeli, knedlik, michany salat, kafe, cola, Starous a znovu do sedel a v krasnem vlacku po trase "Brdskeho dvoukola" do Revnic, a klasikou domu - Dobrichovice, Cernosice, Radotin, Smichov.

Najeto cca 120km, prumerem 23,50km/hod. Slapky nevahejte a vyrazte, jeste je opravdu nadherne !!!

 

 

Kolika, Lis 7, 2004 13:59:17

Sobotni vyjezd se jako vzdy neobycejne vydaril. Za slunecneho rana se u mostu sjelo asi 80 borcu, ze Slapek HO,KT,KO, takze balik jako "krava". Chybel pouze Semik, ktery po prohyrene noci zaspal. Sinuli jsme si to do Stechovic, obcas to z balikem paradne zamavalo, kdyz nekdo pribrzdil, ja jsem se pripravoval na krute rychly vyjezd na Hradistko, ala jake bylo prekvapeni, kdyz to vsichni ve Stechovicich otocili zpatky podel vody na Prahu a do kopcu odbocily jen Slapky a par borcu. Takze pohoda, vola Semik, ze je ve Vranym a tak si davame sraz v Jilovem. Soused pry taky vyjel, ale se zpozdenim, tudiz nechytnul balik a je pry nekde u Karliku ... skoda. Nutno podotknout, ze na Hradistko udaval tempo Honza, ktery udrzoval stalou rychlost 16km/hod. V Jilovem stastne shledani, doplneni cukriku a ze pry prepadneme Vasika v jeho rodnem dome v Netvoricich. Kecame o sezone a blizime se k modrym vratum s vyvesnym stitem "Gabriel Vach - keramika". Nechceme moc zdrzovat, ale nakonec to neuveritelne konci kralovskym obedem (polevka brokolicova, rizek, bramborovy salat, moucnik, slivovice, caj). Vasiku diky moc mas to u nas ... Na kola nasedame v mirnem destiku, ale ze Stechovic do Prahy uz jsou to prave vodni lazne, takze si to uziveme opravdu vydatne. Nikdy jsme netusil, ze Semik, za kterym jsme se vezl, dokaze tak vydatne strikat ) Tak jsme jenom zvedav, jakej bude pocas za tyden na "Vitani Martina na bilem kole", jestli to kolo bude opravdu jiz zaflakane od snehu ....

 

 

Semik, Lis 22, 2004 10:56:23

My vyjeli v sobotu se Sousedem od mostu, parádní zimní vyjíždka, 20-30 cyklistu do Štěchovic, my pak pokračovali sám dál přes Masečín a Řitku. Já to ještě protáhl přes Pruhonice domu. Pěkně to fučelo, sněžilo, občas vykouklo i sluníčko, nádhera.

 

 

Kolikac, Lis 26, 2004 18:08:30

-7°C ukazoval v 8,00hod teplomer na Jiraskove moste, mrazive, ale slunecne patecni rano presto lakalo k vyjizdce, pod mostem Kote s novymi blatnicky a uz jsme si to sinuli do Stechovic. Prumerna blizici se k 30 km/hod., casto stridame, protoze prorezavat ledovy vzduch neni vubec snadne. Usmev na namrzlych tvarich nam ale nemizi a jsme odmeneni nadhernym ukazem na soutoku Sazavy a Vltavy v Davli, kde z ohrate Vltavy ze Stechovicke elektrarny stoupa mlha, kdezto studena Sazava se primichava do Vltavy bez mlhy, pripomina mi to serial Navstevnici, kde takto vyparili cely rybnik ) Aby jsme meli zmenu, tak Stechovicakem nahoru, ktery nas zahriva na provozni teplotu, chvili po stopach "Prvni jarni", a pak nadherne od slunce nasvicenou silnickou do Dobrise, kde muslitycinky a trochu ledove triste z bidonu a hura na Hradec, vzpominame na Brdske dvoukolo, na Bigmiga se Svoradou jak tu tlacili svoje stroje na Vyprave 1992, my se ted plouzime 10 km/hod. Kotatko ma problemy s prevody a pak i s kolinkem, sjezd do Hostomic, a ted uz jen zvetsit plochu svych zad a vitr nas zene k Revnicim 40 km/hod rychlosti, jeee to je parada. Pred Revnicemi jeste v oblibenem smisenem zbozi rychla svacinka, Kotatko ma stale vetsi problemy s kolinkem a tak uz pohodou pres Karlik, Kuchar a Rudnou do vyhratych domovu. Najeto 115km prumerem 24 km/hod.

 

 

kote, Lis 26, 2004 18:48:54

Kdyz jsem rano vstaval, tak se mi vubec nechtelo, nastesti to ze na me bude cekat Kolikac me donutilo vstat a vyrazit. Jeste pred barakem jsem to ovsem malem zabalil, protoze mi nejak strasne preskakoval retez, 10minut jsem stim blbnul az se to spravilo a vyrazil jsem. Pod most jsem prijel trosku s predstihem. A pak uz stechovice, jelo se napohodu, pekne sme stridali. Stechovicak nás zahřál a Kolikáč se pomočil a už jsme si to relativne neznámíma silničkama šinuli do Dobříš. Ko mi kamarádsky pujčil musli tyčinku a pustili jsme se do druheho vetsiho kopce, celou cestu nahoru mi preskakoval retez, takze jsem musel ject tezsi prevody a mozna i to a k tomu zima zapricinila bolest leveho kolene. Ve sjezdu jsem si odpocinuli a velice prijemnym a sviznym tempem jeli smer Revnice. Zastavka u obchudku, sympaticka prodavacka, rohliky se syrem v -3 stupních. Kdyz jsme se znova rozjeli kolinko zacalo protestovat uz celkem hodne. Za Revnicema Ko spomalil abych mu s jednou fungujici nohou stacil a pak me celou cestu az do Chrastan psychycky podporoval, je to kamarád:P. Z Chrastan az do Dejvic je to nastesti z kopce, takze to uz bylo bez bolesti. Kdyz jsem se doma svleknul a napil, tak jsem lehnul a probudil se az za 2 hodiny. Prijemnych zimnich 125km.

 

 

Semik, Pro 5, 2004 21:17:13

Já k tomu ještě přidám. Od mostu jsem jel i v sobotu (co mi zbývá Igor jezdí prý jako blázen, ještě by mě předběhl ve Šlapce  ) a nářez, tolik lidí jet od mostu jsem ještě neviděl, ani jsem se pří střídání nedostal na špici. Pánové promyslete příští víkend, jezdit tajně je na nic!

 

 

Igor, Pro 6, 2004 13:15:44

Ty narazky beru. Ale panove, rozhodl jsem pristoupit k treninku vice sysematisky. Podivejte se, loni na Krali Sumavy jsem predjel Bigmiga skoro o 18 sekund. Ale co letos? At' jsem tyrenoval, jak jsem trenoval, polepsil jsem se jen o 35 minut, ale Bigmig vic, nez o 2 hodiny. Tak jsem pozorne precetl clanky Dr. Vojtechovskeho (fyziologicka poradna KPO), nechal jsem si zmerit laktatovou krivku v CASRI, a vysledek nebyl pro mne vubec lichotivy. Ten sportovni lekar se az divil, ze vzhledem k tomu, kolik mam najeto, tu krivku mam spise jako zacatecnik.

Dostal jsem naordinovano jezdit a jezdit, a jezdit, a to porad v zone zakladni vytrvalosti, coz je vzhledem k memu veku do 130 tepu. Obavam se, ze kdyz vyrazim s vami, tak to bych spis jel zavodne, nez treninkove. Tak jsem si poridil trosku lepsi trenazer, a mam v planu do jarnich mesicu drit jak to jen pujde. Takze alespon do brezna bych radsi na spolecne treninky nejezdil i kdyz mne to mrzi .