Řevnice

(časovka do kopce)

18.09.2004

 

účastníci:

Adam

Bigmig

Mates

Šemík

Vlk

Zvary

 

 

Co nás čekalo:

délka 4 600 m převýšení 297 m, průměrné stoupání 5,4 %

profil

 

Komentáře účastníků:

 

Adam

                Tak kralovska casovka Revnice je za nami. Ja na ni budu vzpominat velmi dobre.S vykonem jsem spokojeny i kdyz vim,ze ten cas jeste neni hranice mych moznosti. Bigmig tentokrat nezajel,alespon podle jeho slov nejak skvele,ale i tak vyhral a to se pocita. Jsem zvedav na celkove umisteni. Gratuluji Vladovi,ktery na me ztratil jen 12vterin. Takze na pristi casovce mi bude jeste vetsi horko. Skoda,ze nejel Kote. Jinak se musim priznat,ze jsem byl uz jsem toho mel poslednich 800m dost. Zeptal jsem se cyklisty co jel dolů: "jak je to jeste daleko"? - jeho odpoved jsem neslysel a tak jsem vztekle zavrtel hlavou a rekl neco,co nebudu psat...proste jsem do toho dal vse a o tom to je...

 

 

Bigmig

Na domluvený sraz s Šemíkem jsem samozřejmě nepřišel včas a tak mi Šemda musel vyrazit naproti. Setkali jsme se nad Řeporyjema a přes Třebonice, Nučice, Kuchař a Karlík směřovali k Řevnici. Počasí na září opravdu super. Musel jsem sundat všechny návleky, jak jsem se pařil.

V Řevnici už na nás čekal Adam se svojí milou Šárkou a překvapivě i s Dádou. Prozváníme ostatní Šlapky, abychom se mohli zaregistrovat. Těsně před polednem jsme zaregistrováni a do startu zbývají 2 hodiny. Pod vedením Šárky Adamové nacházíme perfektní hospůdku se zahrádkou nedaleko závor. Popíjíme pivo a čekáme na Zvaryho. Ten po menším bloudění přijíždí a za půl hodinky i Mates s Vlkem. Před půl druhou jedeme na start. Ten je proti loňsku posunut kvůli opravě silnice o 800m výše, takže trasa nepůjde porovnat.

Při závodě trochu zápasím s dozvuky chřipky, která se o mě pokoušela přes týden. Nakonec jsem zlepšil průměrnou rychlost o 1km/hod proti loňsku, takže jsem spokojen. V cíli ještě potkáváme našeho stálého dopisovatele Michala Nováka. Společně jsme potom ještě udělali krátkou vyjížďku.

Nádherný den byl korunován skvělým posezením v Srbsku, kde někteří ještě poobědvali. Se Šemdou a Matesem si dáváme na závěr Bubovice, ale Mates nám pod tíhou oběda nestačí.

 

 

Mates

Připravuje se…

 

 

Michal Novák - CFC Kladno (kladenský dopisovatel)

(rozhovor pro cyklistickou rubriku dámského časopisu Šlapka)

 

Redaktorka: S naší toulavou propiskou jsme dnes zavítaly na vrchol řevnického kopce, kde se  koná nějaký slavný cyklistický závod. U mikrofonu teď máme jezdce s číslem 256, který stojí u příkopu a zvrací. Dobrý den.

256: Blee den.

R: Něco Vám nesedlo?

256: Kopec.

R: Mohl byste našim čtenářkám přiblížit průběh závodu ?

256: Z Řevnic až sem furt do kopce.

R: Všmla jsem si, že peloton tentokrát dojel značně roztrhaný, prakticky po jednom, čím to je?

256: Tak už to v časovkách bývá.

R: Můžete nám stručně objasnit, co to je časovka?

256: Podstatou výkonu v časovce je udržení kontinuální submaximální intenzity v pásmu nadprahové laktacidemie současně s vysokou kadencí šlapání a minimalizací aerodynamické rezistence.

R: Úžasné !

256: Pokud Vás to zajímá, tak srdce trénovaného cyklisty přečerpá při jednom stahu asi 130 ml krve, což při tepové rekvenci 177 za minutu a krát 60 za hodinu  je při závodě trvajícím 10 hodin celá cisterna.

R: Nepotkal jste na trati Helenku Vondráčkovou?

256: Naštěstí zůstala v řiťce.

R.: Jaký jste zajel čas ?

256: 15:12

R: Úžasné, to jsou minuty?

256: To za dvojtečkou jsou vteřiny.

R: To je báječné !

256: Když myslíte.., znáte celkové výsledky?

R: Ne.

256:To je dobře.

R: Děkuji za rozhovor.

256: Není zač.

 

 

Šemík

Původně jsem chtěl časovky v závěru léta vynechat, přednost  měly mít hromadné závody. Ale plánovana velká účast kolegů a rodinné  důvody mě nakonec přesvědčily. Na prezentaci jsme jeli s Bigmigem

společně z Řeporyjí. Počasí parádní, v Řevnicích potkáváme Adama a čas  před startem si krátíme na zahrádce v pěkné hospůdce. Při čekání na  ostatní jsme s Bigmigem doplnili tekutiny, dvě pivka to jistily a v půl  druhé jsme se společně vydali na start. Startovalo se po minutě, takže jsem moc neočekával, že  někoho na trase hned tak uvidím. A vida za druhou zatáčkou jsem uviděl  Zvaryho, říkal jsem si, sakra, syčák na mě čeká a

vyveze se za mnou,  doprčic. Minul jsem ho na 1 km a kupodivu neměl ani snahu se zachytit.  Asi nejedu až tak špatně, napadlo mě. Z iluzí mě vyvedl Vláďa, předjel  mě na 3,3 km rozdílem třídy

a za malou chvíli mi zmizel z dohledu. No  bušil jsem do toho, co jsem mohl, dokonce jsem si i v závěru zaspurtoval  a s časem jsem celkem spokojený. I když je jasné, že na Souseda by to  zase

nestačilo. Když to shrnu, byl to nádherný den.

 

 

Vlk

Připravuje se…

 

 

Zvary

Pár slov k Řevnici. Pro mě to byl premiérový závod na tomto kopci. Hned od shlédnutí účasti šlapek mi bylo celkem jasné, které místo zaujmu ve výsledkové listině. I u Matese jsem nepředpokládal, že by mi věnoval další časovku zadarmo. Po startu jsem měl Matese ještě chvíli na dohled, ale s přibývajícími metry a ubývajícími silami, mi bylo jasné, že tentokrát to nebude to pravé. Snažil jsem se držet alespoň standardní průměr někde kolem 15-16 km. Zhruba od 3 km mě postupně předjižděli za mnou startující kolegové a i poslední vyjíždějící Bigmig mě stihnul předjet. Já jsem ale i přes svůj slabý výkon spokojen, zejména atmosféra byla opět výborná vč. odpolední tiskovky na zahrádce v Srbsku a nakonec každý bod se počítá. Jenom bych chtěl ještě upřesnit, že jsem kopec opravdu nevypustil, ač to tak mohlo vypadat, ale víc mi to zkrátka nejelo. Doufám, že příští rok nastane v tomto kopci zlepšení a hojnější účast šlapek.

 

 

 

bVýsledky Šlapekb

bCelkové výsledky z Řevnice b

Diskuze

 

6 Historie 6

2003