Vítání Martina na bílém kole - silnice

09.11.2003

 

účastníci:

Hrubeš Petr - Bigmig

Litera Martin - Soused

Michael - Kotě

Mareš Jan - Honza

Říha Miroslav - Šemík

Sýkora Robert - Kolíkáč

 

doprovodný tým:

Literová Martina

Marková Lucka

Sýkorová Kateřina s dcerou Veronikou

Sýkorová Olga, Sýkora Evžen

Záloha Radek, Zálohová Bára, Záloha Lukáš

 

Co nás čekalo: propozice

 

Kolíkáč poznamenal:

Po SMSkové ranní smršti svoji účast odvolává Adam, takže se na Vinohradské setkává Kolíkáč s novým členem Šemíkem a vyrážejí směr Radotínské nádraží. Tam jsou v časovém předstihu a tak využívají místní silničku k závodišti k najíždění dalších kilometrů. V mlze a chladu se potkávají s Michaelem, kterého pozval Šemík a společně očekávají zbytek pelotonu ve složení Bigmig, Honza a Soused, kteří si to přesně podle plánu v 9,30hod. přihasí směrem od Řeporyj.

Časovkářský kopec do Kopaniny je na zahřátí, ale na vrcholu se již ukazuje, kdo asi bude kralovat v dnešní vrchařské prémii - Michael poráží Bigmiga. Za Zmrzlíkem na horizontu je první přestávka, v záři slunečních paprsků dohušťujeme muzejní exponát, na kterém jede Soused.

Pravidelným střídáním směřujeme přes Kuchař a Vysoký Újezd k určení cíle vrchařské prémie, těsně před tím však vyměňujeme duši na Sousedově kole... Sjezdem směr Loděnice si projíždíme trasu prémie, uprostřed však další Sousedův defekt a přichází ke slovu lepení... Mezitím si Bigmig zkouší vyjet prémii – musíme na něj čekat v Bubovicích, poté však již pohromadě rychlým sjezdem do Hlásné, kde Honza nikoho nenechává na pochybách, kdo kraluje ve sjezdech. Okolo Berounky ve vláčku na bufet v Srbsku, kde nás hřeje slunce, polívka, pivko a tatranky. Nečekaně se zde objevuje i Radek s rodinou.

 

Dohušťování ...

... duše

1.výměna

2.výměna ...

...i s lepením

 

Chladno

 

Bufet ...

... v Srbsku

Vrchařská ...

... prémie

Čeká nás ještě serpentinový výjezd ze Srbska a poté sjezd do Hostimi, kde je start rychlostní prémie. Do Sv.Jána jedeme pohromadě, na špici se střídají nejrychlejší borci, v obci Sedlec nastupuje Kolíkáč a jeho únik zachytává pouze Michael, který nakonec v cílovém špurtu vyhrává, na druhém fleku dojíždí Kolíkáč, o třetí místo je též velký boj, které nakonec bere Bigmig, který se vyvezl za Honzou a díky němuž předjeli Souseda.

V Loděnici se všichni psychicky připravují na vrchařskou prémii, favoritem je „vousáč“ Bigmig, který ale dnes bohužel zvolil hodně teplé oblečení a nemůže to udýchat a kopce se mu jezdí hůře.

Pořadí na prvních třech místech se opakuje z rychlostní prémie, jen s tím rozdílem, že Kolíkáč se v závěru neudrží našlápnutého Michaela, který si bez většího boje vyjíždí první místo. Svoje schopnosti prokazuje i Šemík, který dojíždí na dohled Bigmigovi. Klobouk též musíme smeknout před Sousedem, který jel na vypůjčeném kole, zajel si svůj rekord v najeté vzdálenosti, a hlavně v rychlostní prémii byl zdatným soupeřem ostřílenějším borcům.

Rychlou jízdou se vracíme zpátky do Ořechu, kde nás již čeká "vyuzená" restaurace s překvapivě chutným jídlem a pivkem, kde i s doprovodným týmem hodnotíme dnešní vyjížďku.

 

Vítěz

Tisková ...

... konference ...

 

... v Ořechu

Nové tváře

Výsledky a body do Šlapky2003 (za účast 5b.)

Rychlostní prémie

 

Vrchařská prémie

1.

Michael

3b.

 

1.

Michael

3b.

2.

Kolíkáč

2b.

 

2.

Kolíkáč

2b.

3.

Bigmig

1b.

 

3.

Bigmig

1b.

4.

Honza

 

 

4.

Šemík

 

5.

Soused

 

 

5.

Honza

 

6.

Šemík

 

 

6.

Soused